[操作疑難] 係唔係可以較正Note 2 電池???

話說因為一直都驚升級死機Lag 機俾老婆炳
所以佢部Note 2 一路都keep 住係新買debug版既4.1.2
近黎見部Note 2 都用左兩年開始舊
於是幫大人update 去4.3 整Lag 部機黎創造需求, 等佢頂唔順主動話換
尋日update 完, 我檢查下部機基本功能有冇問題
俾我發現熄機前有16% 電, 重開機後電變左做70%
然後用兩用粒電好似倒水咁跌, 肯定係未較正電池電量啦
請問有冇方法較返正佢?呢個方法會唔會有後遺症??

THX 晒各位

閣下已經成功創造需求啦? 仲有咩問題?

閣下已經成功創造需求啦? 仲有咩問題?
Kis`s 發表於 2014-6-18 12:00

但係製造左另一個大問題丫嘛
無啦啦無電, 打唔到俾人, 或者搵唔到佢, 好麻煩架

無啦啦無電, 打唔到俾人, 或者搵唔到佢, 好麻煩架 ...
ininin 發表於 2014-6-18 15:05

恭喜你已成功制造逼切換機既理由

無啦啦無電, 打唔到俾人, 或者搵唔到佢, 好麻煩架 ...
ininin 發表於 2014-6-18 15:05

相信我上***維修部啦,但要預備 1700 + 150,因為問題一定係"壞底板"

[email protected] 發表於 2014-6-18 15:29

[email protected] 發表於 2014-6-18 15:29

我唔想咁逼切喎
要等佢用返一排, 再同身邊D 朋友比較下佢地D 新機, 之後發現自己部碌2 真係Lag Lag 地喎...咁樣換呀
如果部機死直既佢肯定覺得跌錢, 最後揀部平平中低階機用就算架

相信我上***維修部啦,但要預備 1700 + 150,因為問題一定係"壞底板"
Kis`s 發表於 2014-6-18 15:49

$1850 (通漲前價黎架喎) 整D 咁既實俾大人罰我一年無得換電話呀

有冇試過 還原為原廠設定

回復 1 #ininin

睇下粒電有無鼓起,有嘅話應該粒電夠鐘。換過粒新電應該無曬問題。

via HKEPC Reader for Android