[配件] 隔離友壇話GP廠舊$99外置電 行10000mah鋰聚合喎

大家點睇?有無人買左黎試?
見友壇拆開左話係兩塊各5000既鋰聚合電
盒到標8400,但實際行10000
抵玩過小米電用18650喎

剩係鋰聚合電,本身成本已經高18650兩倍
重要雙output,見友壇都話s3同z1可以充到3次都重有電剩
今次gp電芯廠以本傷人喎

http://store.gpbatteries.com/hk/ ... nk/gp382brazil.html

邊度有得賣?我去過mk d大舖都唔覺有嘅?

邊度有得賣?我去過mk d大舖都唔覺有嘅?
kungmp 發表於 2014-6-23 23:25

鐳射應該有,見好多人話鐳射都有貨,我聽日都去買

http://zh-tw.facebook.com/GPBatteriesHongKong

laughing 發表於 2014-6-23 23:40

見人話大鋪有現貨我就唔淘寶啦

有人話 今日蘇寧見到都有

我上星期三蘇寧見過有.

豐澤都有!!

今日下晝係Wilson買左一粒玩下,真係好平$99。見有師兄有興趣,打開睇下入面情況,見圖。

個人感覺如下:
優點:
1.) 性價比好高$99平通街,GP算老牌子雖然佢D口碑一般般。
2.) 正過小米因為雙輸出 (1A+2.1A)
3.) 8400mAh夠充1部電話+1部細Tablet一次,幾實用。

缺點:
其實無乜只係外觀比較老套、太重:250g同太厚:23mm。帶出街唔係太方便。

試用感覺:
1.) 今日下晝充Ipad(4代)果陣時間同其它1A輸出尿袋差唔多,估計輸出應該無2.1A,唔清楚係乜野問題不過感覺慢過我其它2.1A尿袋。
2.) 佢地產品說明都幾confuse,出面個包裝寫 Battery Type: Li-polymer battery 3.7V 8400mAh(聚合物),入要張說明書就寫:Li-ion battery 3.7V 8400mAh (鋰離子),究竟邊個先正確?但我覺得舊電呢個厚度絕對唔會係聚合物 (polymer),各位點睇?

呢排放假比較得閒,純粹無聊只作分享。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

今日下晝係Wilson買左一粒玩下,真係好平$99。見有師兄有興趣,打開睇下入面情況,見圖。

個人感覺如下: ...
getterbeam 發表於 2014-6-24 00:28

格泥台又話兩粒5000既? 我眼見得兩粒4400??