人仔台出LG G Pro2困擾嘅經歷

諗住俾多幾佰買行貨
上星期中去人仔台講明要
"冇開封白色全新機"
職員話冇現貨要其他分店運過來
前晚去到睇機
電池封貼開過
但冇發現其他問題
簽咭取貨
返到屋企down左display tester check下
發覺個mon有D黄
拍埋部Nexus5上 HKEPC(白底黒字)
更加明顯
昨天拎上"換機中心"
職員話要俾技師睇
吾洗3分鐘已經好奇怪甘講
"部機有問題,會俾返LG,吾會拎出去賣"
開第二部俾我
張原裝mon貼已經有壹點花左
電池膠袋係冇封貼嘅
我話吾要呢部
佢即時話冇新貨
我要求退款
佢話係"特別事件"要其他部門回覆
再話俾時間check清楚其他門市,貨倉有冇貨
開左張收機單,俾左"客服"電話我
今日下午打去"客服"問
話我個case要等"關注組"回覆
要下個星期先至有答案
我以為自己係第一個在人仔台買到有問題手機要求退錢嘅人

回復 1 #manuleung

問下佢加錢轉g3得唔得?

好多公司一講退錢 就搞好耐

via HKEPC Reader for Android

回復 manuleung

問下佢加錢轉g3得唔得?

好多公司一講退錢 就搞好耐

via HKEPC Reader for Android ...
forrensic 發表於 2014-6-27 21:21

星期一睇下佢點覆先至諗

星期一睇下佢點覆先至諗
manuleung 發表於 2014-6-27 21:34

唔洗諗,次次呢個關注組搵我都比我少到扒o係度

唔洗諗,次次呢個關注組搵我都比我少到扒o係度
danielgslc 發表於 2014-6-27 21:48

師兄經常幫襯人仔台買野

正常上台機唔會有完全未開封機
因為要裝電訊公司自己啲apps

正常上台機唔會有完全未開封機
因為要裝電訊公司自己啲apps
叉燒餐包 發表於 2014-6-27 21:55

我個女要求
"冇開封白色全新機"
個職員冇講冇全新

我個女要求
"冇開封白色全新機"
個職員冇講冇全新
manuleung 發表於 2014-6-27 21:59

喺佢哋角度覺得"冇賣過俾人已經係屬於全新機"
唔係"冇開封過先叫全新機",因為冇可能要裝apps入去而唔"開封"

[quote]喺佢哋角度覺得"冇賣過俾人已經係屬於全新機"
唔係"冇開封過先叫全新機",因為冇可能要裝apps入去而唔"開 ...
叉燒餐包 發表於 2014-6-27 22:02 [/quot
我個女要求
"冇開封白色全新機"
如果個職員講
要裝apps入去而唔可能唔"開封"
我個女唔會叫佢留機

好耐冇買過LG,依家d LG手機,個包裝盒本身有冇封條 ?
印象中LG d電池係有張label貼住個膠袋,就算係要裝apps之類,都應該攞另外一舊電池着機啩?
假如派貨之前先拆封裝電訊商嘅apps,都應該係LG搞好封好之後,再派貨俾電訊商喎。