有冇方法可以限制唔俾 send sms 出去

我轉左紅米 note 後 , 已經收到電訊公司既單話我 send 左 3 個 sms 出去 , 我估可能係我唔小心按到 d 製 , 請問有冇方法限制唔俾 send sms 出去 ? thanks

木馬疑雲

有,同電訊公司講,只要接收,唔要send out 就得,特別係send出去香港以外,全面禁止。

有,同電訊公司講,只要接收,唔要send out 就得,特別係send出去香港以外,全面禁止。 ...
cccho 發表於 2014-9-19 18:16

第一次聽,可以嗎?邊間可以 ?

修改信息中心

我轉左紅米 note 後 , 已經收到電訊公司既單話我 send 左 3 個 sms 出去 , 我估可能係我唔小心按到 d 製 , 請問有冇方法限制唔俾 send sms 出去 ? thanks
peterchu1 發表於 2014-9-19 15:18

快極都要按幾野先可以 send sms
點可能唔小心?
木馬下話

第一次聽有這問題!

停用內建「訊息」app 囉,
除非係搶 iPhone / 提你交電話費啲 msg 啫,
否則冇需要用到內建嘅「訊息」app。
而家有 WhatsApp、LINE、WeChat 等等咁多 app 取代啦,
仲有人用內建「訊息」傾計咩……

via HKEPC Reader for Android

我轉左紅米 note 後 , 已經收到電訊公司既單話我 send 左 3 個 sms 出去 , 我估可能係我唔小心按到 d 製 ,  ...
peterchu1 發表於 2014-9-19 15:18

以我所知 有一個防毒 app 佢會自動 send 訊息 

以我所知 有一個防毒 app 佢會自動 send 訊息 
別問我是誰 發表於 2014-9-19 20:30

未防毒先中毒?!