[測試] LG G3 雙卡版 香港版 ROM 首測 D858HK 10D

岩岩見到有 D858HK 10D ROM,即將部 D858 轉做 HK ROM

港版已有 Google Play

撥號介面有得揀 SIM1 或 SIM2 打出
已試 SIM1 用 PCCW,SIM2 3HK,不能雙通
可ROOT
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

能否測試大陸中國移動卡在卡1,可能甘可以雙通。

能否測試大陸中國移動卡在卡1,可能甘可以雙通。
granville 發表於 2014-9-20 18:38

冇其他卡試

雙通唔到買佢都冇意義啦

via HKEPC Reader for Android

雙通唔到買佢都冇意義啦

via HKEPC Reader for Android
reggielee31 發表於 2014-9-20 20:04

估計樓主只係想測試用香港ROM如何。D858本來就可以雙通,只不過卡1要用中國移動卡,卡1用聯通也不能雙通,如果樓主PCCW係用3G,好有可能858覺得它是聯通,所以無得雙通。會唔會用4G得呢?以前假設樓主用D858,有無嘗試用857擦香港858,結果如何。

冇其他卡試
kanzone 發表於 2014-9-20 19:01

你部機原本係D858大陸還是D857大陸?

如可分享做法就仲好,我相信好多人有興趣,雖然我知知地

你部機原本係D858大陸還是D857大陸?
granville 發表於 2014-9-20 20:56

其實魏 POST#1 寫左
將部 D858 轉做 HK ROM

好奇一問,港版D858 rom 開機有冇中移動logo?

Nexus 4 via HKEPC Android reader

好奇一問,港版D858 rom 開機有冇中移動logo?

Nexus 4 via HKEPC Android reader
199802 發表於 2014-9-20 21:37