好了,各位師兄無需再討論鏡頭了,MX4音質測評出爐了

http://www.soomal.com/doc/20100005291.htm

MX4嘅鏡頭如何都好,2070像素嘅鏡頭肯定夠用了,只不過系廠商優化如何唧,
家陣Soomal嘅MX4回放音質測評報告出咗了,當然,系基於送測嘅SAMPLE版本,

“雖然很多煤油對MX4的音質報以高期待,但我們不認為MX4的音質相對MX3有什么整體性的進步,也沒有一些朋友預期的那么低。魅族將聯發科的集成方案用一種優質的方式展現出來,讓我們對未來其他品牌基于MT6595的機型產生更高的預期,如果其他機型也能輕易實現MX4這種級別的音質,那么手機音質的整體水準將再次獲得巨大的進步,想想也是有些小激動的。”

睇落,應該唔算差,當然亦都唔算非常好,亦都肯定夠用。

期實如果同mx3差唔多都已經好好,因為mx3都算手機音質好既手機,不過最好都自己親自去聽為準

可惜卡在容量度... 32gb 邊夠入歌...

所以等緊mx4 64GB版出

可惜卡在容量度... 32gb 邊夠入歌...
akitohk 發表於 2014-9-21 10:18

實在是太恐怖的一句話

otg 可以嗎?

實在是太恐怖的一句話
Kis`s 發表於 2014-9-21 22:49

如果係FLAC,32GB真係唔夠用

otg 可以嗎?
array1400 發表於 2014-9-21 22:51

OTG都係唔放便,都係有舊野突出黎

實在是太恐怖的一句話
Kis`s 發表於 2014-9-21 22:49

我用walkman f887聽歌,已經入滿(64g)

一隻碟嘅Flac文件(不分軌)大約系280-400mb,取其平均值算約350mb左右,
如果要裝滿32GB,撇除系統佔用,差唔多可以裝超過50隻碟。

如果裝咗咁多隻碟落手機ROM度,又唔清理,唔系使用者太懶就係使用者有強迫症。