[操作疑難] 大陸機用WhatsApp問題

開機不會啟動,有計嗎?謝謝

回覆 1# brina

是什麼機型?
我華為X1沒事

回覆  brina

是什麼機型?
我華為X1沒事
mupro 發表於 2014-9-22 14:31

coolpad k1 7620L

回覆 3# brina

http://bbs.gfan.com/forum-673-1.html
那裡多D高手

我都係華為,
番大陸都用到

brina 發表於 2014-9-22 15:02

刷Rom啦,原生Rom裝唔到whatsapp,我之前部大神F1又係咁,最後裝左第二D Rom先得

刷Rom啦,原生Rom裝唔到whatsapp,我之前部大神F1又係咁,最後裝左第二D Rom先得
阿峰 發表於 2014-9-22 20:02

長老CHING, 請問能介紹那個root比較安全?

長老CHING, 請問能介紹那個root比較安全?
granville 發表於 2014-9-22 20:49

呢個你要試,我都試左幾款Rom先叫用得到我要既功能...

brina 發表於 2014-9-22 15:02

酷管家 --> 省電管理 --> 應用耗電 ,tick需要自啟動嘅apps (先run個apps,然後untick,再tick一次)

仲有,入去酷管家 --> 權限控制,裏面仲有好多嘢可以set嘅,慢慢玩吓就明架la

冇必要就唔好無啦啦刷d第三方嘅ROM la

呢個你要試,我都試左幾款Rom先叫用得到我要既功能...
阿峰 發表於 2014-9-22 20:54

有咩係特別功能?我以爲只係做到管理員的權利后,刪除不必要的程序和容許自己安裝需要的程序例如google play就可以。還有跟特別的功能? 是否更改RAM使用模式令機器更快更節約RAM這類功能? 我想你們高手介紹一些比較簡單的就可以,我衹是擔心某些大陸root,免費附送木馬,做了熟雞。