[操作疑難] Samsung Note 1 連續幾個 error, 是否已打柴 ??

部機一個月前連續出哂以下幾個 error

com.android.process.gapps
com.android.phone
com.android.media
com.android.acore
Play store 下載不能

做左雙 wipe 後回復正常, 點知琴晚又黎料, 上面堆 error 出返哂黎

部機是否已打柴

Reset 原廠設定都無幫助?

Reset 原廠設定都無幫助?
JKE 發表於 2014-9-23 14:29

上個月做左雙 wipe, 以為 ok, 點知琴晚又黎料

雙 wipe 同 Reset 原廠設定是否一樣

上個月做左雙 wipe, 以為 ok, 點知琴晚又黎料

雙 wipe 同 Reset 原廠設定是否一樣  ...
kawing 發表於 2014-9-23 02:30 PM

咁你不如 flash 個新 rom去試,如果你唔打算換機

咁你不如 flash 個新 rom去試,如果你唔打算換機
JKE 發表於 2014-9-23 14:32

點樣 flash 法 ? 我未攪過呢 d 野

都有打算換機, 不過未揀定 (Sony C3, T3, Desire 816, LG G3 Beat)

我大佬以前有部note 1,用用會突然吓黑屏,要等好多秒先會正常番,之後reset to factory都係咁,最後唯有賣咗佢(當時仲值D錢),跟住就唔買***機。

點樣 flash 法 ? 我未攪過呢 d 野

都有打算換機, 不過未揀定 (Sony C3, T3, Desire 816, LG G3 Bea ...
kawing 發表於 2014-9-23 02:38 PM

算啦,買過部新機啦,呢部都夠期架啦
聽講月底仲有 htc 820 可以選擇

雙 wipe 同 Reset 原廠設定是否一樣
kawing 發表於 2014-9-23 14:30

唔一樣 你 Reset 原廠設定 再睇下點先

唔一樣 你 Reset 原廠設定 再睇下點先
別問我是誰 發表於 2014-9-23 17:07

咁雙 wipe 定 Reset 原廠設定有效 d

咁雙 wipe 定 Reset 原廠設定有效 d
kawing 發表於 2014-9-23 18:00

當然是 Reset 原廠設定