[操作疑難] Android手機安裝app

想請問,如果用緊android samsung note (1),因為個LED MON裂左,touch無反應,而又還原左部機(之前仲有少少反應時還原左)
咁依家仲有無方法可以裝到apps架? 想裝個remote app落去用

回覆 1# tofuon

見到mon有顯示,但touch無反應可以試下用OTG連接鍵盤套裝(鍵盤及滑鼠)作控制

想請問,如果用緊android samsung note (1),因為個LED MON裂左,touch無反應,而又還原左部機(之前仲有少少反 ...
tofuon 發表於 2014-9-28 22:28

入呢度 登入你手機那帳號 https://play.google.com/store

係網頁按安裝 你手機就會同步安裝 app  

回覆  tofuon

見到mon有顯示,但touch無反應可以試下用OTG連接鍵盤套裝(鍵盤及滑鼠)作控制 ...
chromechan 發表於 2014-9-28 22:46

個mon依家都壞埋>.<
不過多謝CHING提醒,因為MHL可以睇到畫面,唯有試下睇插完,睇左個位,再轉keyborad mouse,哈....

入呢度 登入你手機那帳號 

係網頁按安裝 你手機就會同步安裝 app   ...
別問我是誰 發表於 2014-9-28 23:28

如果唔系我手快還原左做原廠設定,相信CHING既方法系WORK既

如果唔系我手快還原左做原廠設定,相信CHING既方法系WORK既
tofuon 發表於 2014-9-28 23:32

唯有用#2的方法了

我以前都玩過 無線鍵盤滑鼠 再配一條 OTG 線 操作手機

唯有用#2的方法了

我以前都玩過 無線鍵盤滑鼠 再配一條 OTG 線 操作手機 ...
別問我是誰 發表於 2014-9-28 23:33

呢,2樓CHING既方法有機會得.雖然條OTG線比左人.遲人拎返黎試試.
除此之外,其實有無D電腦APP裝左就可以控制部手機[email protected]@

呢,2樓CHING既方法有機會得.雖然條OTG線比左人.遲人拎返黎試試.
除此之外,其實有無D電腦APP裝左就可以控制 ...
tofuon 發表於 2014-9-28 23:37

你部手機而家都裝唔到 app

又點裝電腦APP裝左就可以控制部手機

回覆 7# tofuon

Teamviewer QS理論上可以做到,但係你個mon同touch都有問題,㩒唔到allow,所以最少點都要OTG滑鼠

你部手機而家都裝唔到 app

又點裝電腦APP裝左就可以控制部手機
別問我是誰 發表於 2014-9-28 23:58

咁又系>.<