想買LG G3 Dual Sim 水貨

大家好,小弟用緊LG G Pro, 十分滿意。

最近見到G3 出左雙卡版本,諗住換機返大陸做野唔駛陀住兩部機咁重。

小弟爬過文後,決定買水貨 (cpu & ram比行貨好)

請教各位:
1. g3 dual sim 有幾多款?邊款較好?
2. 邊度買水機較可靠呢?

many thx!!!

大家好,小弟用緊LG G Pro, 十分滿意。

最近見到G3 出左雙卡版本,諗住換機返大陸做野唔駛陀住兩部機咁重 ...
mr_juicy 發表於 2014-10-9 18:07

G3 dual 水貨暫時只有國內行, CPU 同 RAM 同港行一樣.

基本上港行G3 dual 就係攞國內行機裝個港ROM就攞出來賣.

G3 dual 水貨暫時只有國內行, CPU 同 RAM 同港行一樣.

基本上港行G3 dual 就係攞國內行機裝個港ROM ...
andypson 發表於 2014-10-9 18:12

謝謝Ching, 你覆得好快啊

韓水沒有dual sim嗎?

謝謝Ching, 你覆得好快啊

韓水沒有dual sim嗎?
mr_juicy 發表於 2014-10-9 18:13

雙咭機得中國人用

g3 dual其他嚴格來講有香港版1款 大大陸版3款 只要在jd找搜尋g3 就很快可得知邊3款大陸版

要買大陸水貨 梗係叫中港工作老友經jd買最好 7日內有問題仲可以退貨退cash 當然請老友食飯既錢走唔甩 其次就係有版友試過經jd買 但在深圳順豐收集點收貨

要買大陸水貨 梗係叫中港工作老友經jd買最好 7日內有問題仲可以退貨退cash 當然請老友食飯既錢走唔甩 其次 ...
nogiveup 發表於 2014-10-9 20:14

多謝ching 資料﹐小弟上JD見到G3賣RMB3199, 嘩正啊

但咁多個版本,應該買邊款呢?

另外,請問是否已built-in Googles Play 等 google apps呢? 係咪made in korea?

many thanks
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

多謝ching 資料﹐小弟上JD見到G3賣RMB3199, 嘩正啊

但咁多個版本,應該買邊款呢?

另外,請問 ...
mr_juicy 發表於 2014-10-10 12:27

內地版要ROOT機後再自己安裝GOOGLE包, 內地版MADE IN CHINA.

降左價喔~~人仔$3199=HKD$ 4000, 比港行平.

內地版要ROOT機後再自己安裝GOOGLE包, 內地版MADE IN CHINA
andypson 發表於 2014-10-10 12:34

唔該晒ching

計返港幣大約 RMB3199 / 0.792 = HKD4039 (未計運費)

請問ching, 香港的行貨是made in korea嗎?

唔該晒ching

計返港幣大約 RMB3199 / 0.792 = HKD4039 (未計運費)

請問ching, 香港的行貨是made in kor ...
mr_juicy 發表於 2014-10-10 12:38

港行之前有CHING 講系 made in korea