重新問一下,有那些手機有非侵入式來電?

仲以為得小米同 L先有

定仲有其他機有?

P.S. sorry,改了標題

好多apps都做到啦

仲以為得小米同 L先有

定仲有其他機有?
lastphoenix 發表於 2014-10-19 12:05

華為都有。

好多apps都做到啦
yanchoki 發表於 2014-10-19 12:43

我要打通 wo,唔係cut線同靜音

apps只做到cut線或靜音
靜音一樣會彈出來電畫面

華為都有。
sniperX 發表於 2014-10-19 13:02

睇錯左,應該叫 小窗口來電

我要打通 wo,唔係cut線同靜音

apps只做到cut線或靜音
靜音一樣會彈出來電畫面 ...
lastphoenix 發表於 2014-10-19 14:30

自己寫個 broadcast receiver, filter android.intent.action.PHONE_STATE.
然後自己決定彈唔彈出黎, 想當無收過既直接 abortBroadcast(); .
應該可以的, 我之前做 SMS monitor 都係咁寫, 自己讀左個 SMS 做完野, 可以令部機當完全無收到個 SMS 的.
當然, 要 filter 走乜野電話, 就要自己build 個 list 了.

自己寫個 broadcast receiver, filter android.intent.action.PHONE_STATE.
然後自己決定彈唔彈出黎, 想 ...
Super169 發表於 2014-10-19 16:47

頭先去衛訊問過,佢話得note3 4先可以唔會來電全畫面
而用的是多重視窗功能

即仲未做到小米咁

唔通係d人改rom改到咁?

咩有非入侵式來電?
neila 發表於 2014-10-19 11:52 PM

即係用緊電話時有電話來時不會整個畫面轉去接電話畫面,而係 彈一行問你接唔接電話。

via HKEPC Reader for Android

頭先去衛訊問過,佢話得note3 4先可以唔會來電全畫面
而用的是多重視窗功能

即仲未做到小米咁

唔通係d ...
lastphoenix 發表於 2014-10-19 23:51

請問小米係點既?  想試下寫, 但未用過唔知做唔做到.

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D4

同樣的話題

樓上大大加油