規格公開! Sony Xperia Z4 明年 3 月發佈!首部搭載曲面CMOS手機!

Sony 最新旗艦手機 Xperia Z3 才剛剛推出不久,不過他們似乎已為下一款新旗艦機而忙碌了。因為今日有消息指 ...
lau951753 發表於 2014-10-19 21:28
出年真的是旗艦機camera 大戰,LG 都用IMX220/240,其他牌子應該都會用,應可測試下sony 的攝力有幾強

小弟不才
WQHD等於2K嗎?
我覺得1080已經夠
因為電量體驗好緊要

小弟不才
WQHD等於2K嗎?
我覺得1080已經夠
因為電量體驗好緊要
ckwtli 發表於 2014-10-20 12:46 AM

電量真係好緊要, 而家用緊Z3C真係又朝早用到夜晚返屋企都唔駛叉電, 超正.
出Z4都OK, 但最好好似而家咁, 整返部4.6/4.7, 720P細版.

電量真係好緊要, 而家用緊Z3C真係又朝用到返屋企都唔駛叉電, 超正.
出Z4都OK, 但最好好似而家咁, 整返部 ...
呀志 發表於 2014-10-20 00:54

Z2到Z3呢兩個世代真係好正
D電好用到呢
只係可惜在唔可以自己隨意換電,就係怕用耐左要拎俾人換,然後防水失效
如果Z4保留到呢D好處而又可以將影相過熱既傻病改埋,就90分啦
當然,可以換埋電就100啦!

“今日的我打到昨日的我”
呢句好有問題
人哋唔用2K屏幕又俾你插
跟時代改用2K屏又俾你插

你唔俾人哋嘅2K慳電過你哋啲G3,Note4嘅2K咩?

我唔鐘意換電機, 可以換電既機無乜邊部靚仔, 好多後面都拱起,
鏡頭又再拱D, 真係好樣衰.
真人真事 (XPERIA V朋友) 一次係郊外落雨中, 想拿手機出來睇雷達圖,
點知V仔朋友濕佐手一線, 手機跌落地, 機電分離, 最後防水機都濕水死
所以好多人成日話想要可換電, 但我內心真係好唔想佢出可以換電既手機,
防水機更加, 少隻香爐少隻鬼.

我唔鐘意換電機, 可以換電既機無乜邊部靚仔, 好多後面都拱起,
鏡頭又再拱D, 真係好樣衰.
真人真事 (XPERI ...
呀志 發表於 2014-10-20 01:16

同意, 另外我都想出Z3C, 正常咁用真係可以用足一日嗎?

同意, 另外我都想出Z3C, 正常咁用真係可以用足一日嗎?
HKZO2 發表於 2014-10-20 01:26

點為之正常咁用XD?
我都算重度使用,只係唔打機者,不過一日screen on time至少都有4hrs
基本上厘3日一整天返到家都仲有4x%電
唔打機打足全日,唔LTE wifi-hotspot足全日9成夠一日用仲有剩tim

我都希望繼續有Z4C