[操作疑難] G PRO2冇LTE

朋友買左部港水 G PRO2拎返大陸用,佢話網絡模式見唔到有LTE顯示。我上網揾左呢個方法,本來係用來SET G2,我改左進入模式個CODE。但佢話照做都冇LTE。係埋要入4G卡,網絡模式先會顯示LTE?部機已經升左級。請問仲有冇可能係邊度出現問題?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

師兄你䦕住個wifi喎,就算冇開都只係見到4G,唔會見LTE

師兄你䦕住個wifi喎,就算冇開都只係見到4G,唔會見LTE
bassfranky 發表於 2014-10-22 11:42

果個係我上網揾到ge教學,唔係我朋友部機。
佢係喺網絡模式果度見唔到GSM/WCDMA/LTE AUTO,淨係出現GSM/WCDMA  橙色框果度
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

5457????

5457????
raystation 發表於 2014-10-22 12:42

咩係5457?

朋友買左部港水 G PRO2拎返大陸用,佢話網絡模式見唔到有LTE顯示。我上網揾左呢個方法,本來係用來SET G2, ...
b589530 發表於 2014-10-22 11:14

香港同大陸 Lte係唔同制式  gpro2 只有 1800 同 2600  fd -lte 大陸係2600  td-lte 及1800  fd-lte 但末商用 所以現時係冇得用 lte

完全照做,做完步驟4,步驟5冇出現 GSM/WCDMA/LTE AUTO

咩係5457?
b589530 發表於 2014-10-22 12:56

5457#*838#

香港同大陸 Lte係唔同制式  gpro2 只有 1800 同 2600  fd -lte 大陸係2600  td-lte 及1800  fd-lte 但末 ...
bbbear 發表於 2014-10-22 13:44

但佢係連網絡模式果度都冇出現LTE字眼,上次係HK用HK電話卡試過,都冇出現LTE字眼…即係一定要用4G卡,入落去部機,網絡模式先會出現LTE?

但佢係連網絡模式果度都冇出現LTE字眼,上次係HK用HK電話卡試過,都冇出現LTE字眼…即係一定要用4G卡, ...
b589530 發表於 2014-10-22 13:51

係 HK 試過張咭 有冇4G ? 冇4G 服務當然出唔到啦