成日聽人講: 要影相靚, 不如買部單反

老實講, 我聽完真係覺得講得出咁既說話既人完全係9唔搭8

可能講得出呢d說話既人係每日無論何時何地都會帶部單反在身邊啦

可能講得出呢d說話既人係每日無論何時何地都會帶 ...
jso77 發表於 2014-10-22 18:31

可能人地吾出街呢,

可能講得出呢d說話既人係每日無論何時何地都會帶 ...
jso77 發表於 2014-10-22 18:31

D人講野係咁架啦
仲適用o係好多情況添

回覆 1# jso77

C兄.你係唔係有養咸魚架.多口問下.

回覆  jso77

C兄.你係唔係有養咸魚架.多口問下.
wingkps2 發表於 2014-10-22 18:44

莫非呢個真係一個9唔搭8既post?

其實呢個只係各人對相片質素同效果追求唔同姐,無咩好嘈。咸魚白菜各有所愛!

咁實際上手機嘅相機無論點靚都比唔上單反係鐵一般事實。
啲朋友成日要介紹、幫手選擇手機,好多要求影相要靚(點為之靚?)都唔知點答佢

其實呢個只係各人對相片質素同效果追求唔同姐,無咩好嘈。咸魚白菜各有所愛! ...
antonyhk 發表於 2014-10-22 18:56

唔係追求效果唔同既問題,而係:
- 你想要機能勁,咁不如買部pc啦
- 你想要傾電話清楚,咁不如買部有線電話啦
- 你想打機勁,咁不如買部ps4啦
- 你想睇戲靚,咁不如買部70吋電視啦

完全唔同既野

唔係追求效果唔同既問題,而係:
- 你想要機能勁,咁不如買部pc啦
- 你想要傾電話清楚,咁不如買部有線電 ...
jso77 發表於 2014-10-22 19:03

ching,你考慮少左一樣最重要既野,就係Mobility (流動性),你講既比喻都係同流動性差既物品比較,唔係蘋果對蘋果喎。。。

ching,你考慮少左一樣最重要既野,就係Mobility (流動性),你講既比喻都係同流動性差既物品比較,唔係蘋 ...
antonyhk 發表於 2014-10-22 19:06

既然你都講得出"流動性"三個字,我諗你應該明白我講乜了