對LG維修服務完全失望

我部G3自更新了v10i後,手機玩line rangers十幾分鐘屏幕發熱,就算連傾電話到半小時以上都覺得好熱,於是走去旺角整機,第一次話手機沒有事,只是升級了事,之後拿回家只是用wifi 在開著冷氣下使用line通話傾左半小時電話又嚴重發熱,第二次上去客服即是俾師傅check機話最高44度不是有問題不接受維修,如果可用數據的話咪50度有份

我已經沒有跑分,我心想跑分加100%光度谷上50度不是困難,難道要做數據給人看有問題,都不信用家回應有問題,次次整都要來幾次先肯整考用家耐性,如期這樣以後不用LG機算,之前還支持用2x及 G pro ,服務同買水貨無分別,用完部G3後都不再用LG機,俾錢買爛服務真激心

其實單純發熱我諗好多間都係咁帶你遊花園

44度唔算好熱
最近海外G3有更新
成174MB,改善流暢度

44度叫熱?大驚小怪,又唔係熱到死機
lau951753 發表於 2014-10-22 20:11

我無打咩野3D大作
淨係傾電話,同玩簡單遊戲

我無打咩野3D大作
G-核戰機 發表於 2014-10-22 20:34

我之前都好似你咁,又係 10i,開左計步行後,勁熱勁食電,關左唔用步行,發覺一個鐘唔用都可以冇成8%電,又暖。

後尾 check 電,發覺唔知幾時開左 google+.
成日食電又關唔到, logout 都仲係度。

後尾死整爛整終於關左,變番暖,同二個鐘唔開機備用都係用1,2%電。

建議你有冇軟件係背後作怪。

via HKEPC Reader for Android

我無打咩野3D大作
G-核戰機 發表於 2014-10-22 20:34
玩line ranger 幾易熱,幾食電,玩唔過5分鐘
電池温度由約32度升至36,7度

我停用左個 McAfee Security 後唔熱,
你check 下有無 app 係背後 run 緊,
如有 root, 可以試下用 "綠色守護" 去kill app.

我之前都好似你咁,又係 10i,開左計步行後,勁熱勁食電,關左唔用步行,發覺一個鐘唔用都可以冇成8%電, ...
bobopig 發表於 2014-10-22 20:40

LG根本上沒有同人解決問題,節省保養成本
咁樣不理而顧,做咩野售後服務
現在連銅鑼灣都執埋,不如執左佢啦

LG根本上沒有同人解決問題,節省保養成本
咁樣不理而顧,做咩野售後服務
現在連銅鑼灣都執埋,不如執左佢啦 ...
G-核戰機 發表於 2014-10-22 22:20

其實除佐HTC同apple, 有邊間維修售後係比較好