請問G3 同 Z3 雙卡雙待 兩部最大分別係咩 ?

最近想買哩兩部
係咪LG 雙卡個介面會方便D
介紹話另外 LG 也新增「SIM」虛擬鍵,方便用家快速切換 SIM
SONY 冇?

g3: 支援tdd及fdd lte, 唔十仆sofware轉換雙卡,即係必須指定卡一係4g卡二係2g,雙micro sim,單通only

z3: 只支援fdd lte,十仆software轉換雙卡即可以隨意set邊張行4g邊張行2g,兩張卡都係nano sim,十仆雙通

Z3防水 G3唔防水

g3: 支援tdd及fdd lte, 唔十仆sofware轉換雙卡,即係必須指定卡一係4g卡二係2g,雙micro sim,單通only

z3 ...
jso77 發表於 2014-10-25 14:21

姐係G3~ 我聽緊SIM 1 ~ 而SIM 2會接不通?
Z3~就可以? 對嗎?

姐係G3~ 我聽緊SIM 1 ~ 而SIM 2會接不通?
Z3~就可以? 對嗎?
andyming 發表於 2014-10-25 15:47

yes

我而家情況係咁...
SIM 1~ 4G (只想要黎提供上網數據)
SIM 2 ~3G(打接電話 whatapp chat 果d ONLY)

可以嗎
兩者有冇抵獨
兩部機一樣可以嗎

我而家情況係咁...
SIM 1~ 4G (只想要黎提供上網數據)
SIM 2 ~3G(打接電話 whatapp chat 果d ONLY)

可以 ...
andyming 發表於 25/10/2014 17:28

唔可以
G3 Dual Sim2只可以用2G network
Z3 Dual 其中一個sim slot開左3G/4G, 另一個slot就只可以2G

回覆 7# hahahalpc

點會唔得呀
兩部機都做得做架
用SIM 1張卡既上網功能 + SIM 2張卡做whatsapp既sms認證
之後都係靠SIM 1張卡黎收whatsapp message
打/接電話方面 2G都得啦

回覆 2# jso77

想問問而家有無support software 轉卡同時support tdd lte o既機?

回覆  jso77

想問問而家有無support software 轉卡同時support tdd lte o既機?
dannylck 發表於 2014-10-26 08:43

中興 Z7 Max 或 Mini