依家寄手機到大陸有乜野方法?

媽子想寄部二手note2比鄉下親戚, 問過順豐, 佢地話唔會收, 咁香港郵局收唔收? 過關查唔查呢?

寄到大陸又會唔會被沒收?

媽子想寄部二手note2比鄉下親戚, 問過順豐, 佢地話唔會收, 咁香港郵局收唔收? 過關查唔查呢?

寄到大陸又會 ...
dean 發表於 2014-11-16 21:39

郵局
你唔寄電池 佢都收

賣左佢 係淘寶訂部新機俾人吧
NOTE2能力 同依家1000人仔手機差唔多JA

寄到大陸又會 ...

過關好難理你 除非 有盒全SET 或未開封

郵局
你唔寄電池 佢都收

賣左佢 係淘寶訂部新機俾人吧
NOTE2能力 同依家1000人仔手機差唔多JA ...
nothing0310 發表於 2014-11-16 21:45

咁電池分開寄?

如果將來所有機都用內置電, 咁咩唔使寄?

因為親戚話想用, 所以無諗住賣囉, 而且都好新淨, 媽子好少用!

咁電池分開寄?

如果將來所有機都用內置電, 咁咩唔使寄?

因為親戚話想用, 所以無諗住賣囉, 而且都好 ...
dean 發表於 2014-11-16 21:52

電池唔寄得啊.........
平郵可寄電池
不過你報稅嗎?

建議都係人手帶上大陸 寄順豐啦

寄到大陸又會 ...

過深圳揾間快遞公司,華强北好多。一部舊機海關唔會理。

我之前去深圳順豐寄過,肯收
但電池同電話要分開

過深圳寄去

過深圳揾間快遞公司,華强北好多。一部舊機海關唔會理。
sniperX 發表於 2014-11-16 22:04

羅湖商業城地下都已經好多快遞啦。唔使去到華強北咁遠……

羅湖商業城地下都已經好多快遞啦。唔使去到華強北咁遠……
mdws2002 發表於 2014-11-17 00:04