[操作疑難] 紅米 Note 聯通

刷完之後 成功開到機(第一次刷機) 但imei 號不見了。 變了打不到電話。 而我機上有這號碼 什麼打回入手機。。?

謝謝幫忙

原本乜ROM 刷去乜ROM ?

刷ROM 之前,有冇做recovery backup?

刷完之後 成功開到機(第一次刷機) 但imei 號不見了。 變了打不到電話。 而我機上有這號碼 什麼打回入手機 ...
henryvii 發表於 2014-11-26 18:54

MTK 大把注入工具 連小米論壇都有

MTK 大把注入工具 連小米論壇都有
千葉涼平 發表於 2014-11-27 13:00

我試了好多次。都唔得。香港有人會整嗎? 我由JHDCNBA97.0  刷去香港版V5   因為第一次刷機。

有大大可幫忙嗎?謝謝

go to BBS.ydss.cn

刷完之後 成功開到機(第一次刷機) 但imei 號不見了。 變了打不到電話。 而我機上有這號碼 什麼打回入手機 ...
henryvii 發表於 2014-11-26 18:54

聯通版用線刷包就可以,國際版我未有線刷包時都係用recovery backup搞掂.
記住用官方,唔好用提取版.

我都試過由聯通版, FLASH 返香港ROM
無IMEI 消失問題

用MTK IMEI 修複工具試試.

我都試過由聯通版, FLASH 返香港ROM
無IMEI 消失問題

用MTK IMEI 修複工具試試. ...
byleung 發表於 2014-11-28 23:27

我系移動叔叔拿左官方線刷。但不work。 我再試多幾個先

我系移動叔叔拿左官方線刷。但不work。 我再試多幾個先
henryvii 發表於 2014-11-29 11:26

試下呢個
我用呢果TOOLS 刷過另一部MTK 機O既IMEI, 好好用
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊