有冇用 sony o既人試過部機唔識 deep sleep?

我部 xperia tx 一路都唔識 deep sleep
睇過妹似 Z, L 同埋有o的舊款機都係咁
唔知大家有冇同樣問題, 有冇辦法解決呢?

有個App hold住CPU

有個App hold住CPU
astrial 發表於 2014-12-2 13:13

我睇過佢用得最多係 android os
唔係o的 apps hold 住
我唔想 root 機呀, 所以想睇o下有冇人識點搞

[DELETE THIS]

回覆  mlyu

唔 ROOT 的話 可以試下停用 D SYSTEM APPS
AT YOUR OWN RISK
(當然始終有一堆 APP 係連「停 ...
ivanlkk 發表於 2014-12-2 15:41

試過都係唔得...

逐個App鏟咗去試
有時battery usage睇唔到邊個app出事
(啱啱先處理過類似case,但唔係sony)

逐個App鏟咗去試
有時battery usage睇唔到邊個app出事
(啱啱先處理過類似case,但唔係sony) ...
ccchhhuuunnn 發表於 2014-12-3 09:58

而家已經鏟淨 facebook, instagram, whatsapp, wechat, 一o的 forum apps 同埋佢跟機 apps
好似好o的, 但係都係唔會 deep sleep, 只係好似用電長o的, 一開 mon 睇o野又倒過水

tx長開stamina mode, 冇wake lock

tx長開stamina mode, 冇wake lock
barrielui 發表於 2014-12-3 11:37

有長開 stamina 呀, 我反而懷疑係 stamina 搞到 wake lock 喎

係咪只有 reset 部機先掂? 我係最後個 upgarde, android 4.3 o黎