個人覺得低階機玩4g真係法國大餐

有冇師兄有同感
個人自從用開4g之後
真係從來都吾會選擇低中階機

應該咁話,
依家4G plan真係平極有限..
都俾到個個水平既月費,都唔會計較俾多少少買部好少少既機.

我最唔明係d大廠堆2k幾既1gb ram機種

其實有好多人個4g plan 係係iphone plan度湯返黎既
成本分分鐘平過限速plan,或者唔洗錢

就算上台,唔用限速plan既話,要上網既plan已經係全部4g plan

宜家4g 機跟本好普及,買部1200$紅米note都有4g
大廠sony,lg ,samsung果d直頭宜家無再出3g 機

如果低階機唔用得4g plan既話
香港好多人無電話用

應該咁話,
依家4G plan真係平極有限..
都俾到個個水平既月費,都唔會計較俾多少少買部好少少既機. ...
akitohk 發表於 2014-12-3 21:25
倒轉左

應該係話有d人唔舍得買靚機,買紅米或其他低階機

但又有需要用上網,睇片娛樂

唔揀得限速plan,要硬食4g plan

千多元的HTC D820mu(D620)可以咭1/2是旦一張行4G並雙待,旗艦機冇部得

倒轉左

應該係話有d人唔舍得買靚機,買紅米或其他低階機

但又有需要用上網,睇片娛樂

唔揀得限速plan,要 ...
SSII 發表於 2014-12-3 21:29

可能大家個生活圈子唔同啦
我身邊只有捨得買靚機,唔捨得俾貴plan既人
用得4g plan既朋友真係無人用平機(湯機plan既都係至少中價機)

千多元的HTC D820mu(D620)可以咭1/2是旦一張行4G並雙待,旗艦機冇部得
cpk 發表於 2014-12-3 21:31

我既意思係就算比你部機同時間10卡10待都好,無返咁上下既硬件 support,使用上的感受都係差D
eg.開網頁既流暢度,睇youtube(720p,1080p),等...

回覆 7# sochai
咁呢樣當然的

有冇師兄有同感
個人自從用開4g之後
真係從來都吾會選擇低中階機
sochai 發表於 3-12-2014 09:17 PM

有咩問題? 用 4G plan 老奉一定要用貴機玩??
依家係d 台 逐步停 2G ( 因為頻寬有限問題) , 3G 轉去 4G  咁過渡期 用住部平 4G 機配翻個plan 好正常者