[開箱] Note 4 user 請入,, 收4G有無問題? 天線有無問題 ???

Note 4 user 請入,, 收4G有無問題?  天線有無問題 ???

最新入手NOTE 4,, 原本用緊NOTE 2 的,,,

用NOTE 2:
入LIFT 無網絡 ,,  出LIFT 後少於15秒內可以自動 搵返網絡 (4G)

用NOTE 4:
入LIFT 無網絡 ,, 出LIFT 後隨機出現以下情況 :
1. 等5分鐘都搵唔返網絡 ,, 要REBOOT 先搵到
2. 搵得返網絡 ,,,,有返4G,,,但打唔出電話...用另一個電話打入即去留言 ,,,最後又係要REBOOT 先得....

又試過有一次傾傾下計,,無啦啦CUT 左線,,,之後想再打返電話..都打唔到,,,,我諗住唔REBOOT,, 開飛行MODE,, CUT 佢,,再SEARCH 返,,,點知開飛行MODE 佢竟然個MODE 會HANG 左.....

有無NOTE 4 既朋友有近似的情況 ????

用左一星期多D...都未試過收唔返4G...

Note 4 user 請入,, 收4G有無問題?  天線有無問題 ???

用NOTE 2: ...
wlckenny 發表於 2014-12-8 14:02

我都試過你呢個情況,都係reboot先搞掂,我係用123的

我用 note 4, 下星期會由 數記轉去 123, 今次福佳鳥.......

我用 note 4, 下星期會由 數記轉去 123, 今次福佳鳥.......
wlai888 發表於 2014-12-8 17:19

唔知關唔關個台事喎……同埋都唔係次次都咁,一個月我試過三幾次啦

用左一星期多D...都未試過收唔返4G...
賢~ 發表於 2014-12-8 15:17

用邊間??

但我個人應為唔多關台事,,,因為我本身用緊NOTE 2 ,同一台都無事,,,,所以我一直都無提過用咩台....

而家見幾位CHING 都無事,,,咁都幾相信係我部機有事,,,

加上今日用用下佢無啦啦HANG 左,,,而出LIFE 後雖然無SHOW到 無網絡,,,但幾分鐘後想用黎睇下HKTV ... 點知上極都上唔到,,,,,又試下打電話,,,先知道,,,佢雖然SHOW 收到4G ,,, 但原來係打唔出,,又收唔到電話,,,,

已CALL 左HOTLINE ,, 會有人上黎收機,,,即時一換一....~

用邊間??
wlckenny 發表於 2014-12-9 14:10

用緊123

用NOTE 2: ...
wlckenny 發表於 2014-12-8 14:02

我今日試過一次你 (1) 果個情況....
不過我係冇左數據,有網絡,但試打電話係打唔出...最後REBOOT就收得返晒網絡同數據...
我企係同一個位試...冇行過走過位...