榮耀4X暢玩全網通開箱(澳門中電信咭用唔到)

都係呢個粉藍盒

今次配件全部用盒裝,好似好豪華

打開機背,做功相當好,一貫華為質量
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

趁未放走D820,同佢影幅合照

兩部感覺就係咁
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

呢部和同級最大分別係食埋中國電信234G,六模,但原來只限中國咭,澳門咭用唔到
不過入之前最大糾結係之前用幾部配海思的大陸版,配合數碼通係完全唔夾,上下載速度比正常低起碼2/3,今次難得用高通,表現明顯好返好多至正常水平
同埋呢部在雙咭轉換方面明顯比HTC快得多,好快已令另一張由2G轉為行4G
電池容量亦比HTC多好多,3000mAh一天一定冇問題
更有趣係當港行新機版本仍維持於442時,4X已上到444,好大機會有L(因用高通)
此外EMUI 3的好處係可以將整張SD咭變成内部儲存位置,即使ROM只有8GB亦唔怕冇位裝嘢了(有人話64GB冇問題)
唔知長期停售後是否意味著停產,迫人買配K620的高配版?因為相信呢數天內可能連同6雙鏡版一齊發佈(16號發佈,傳¥1499,分三個版本)

幾錢?

回覆 4# 北金烈貓
唔使二千(朋友替我在大陸拎)
實價唔講得
同埋暫未再開售

兩個星期前攞過上手玩,我見spec無寫全貼合就知唔對路,同1s個屏幕同一個質量
機背個殻極易污糟,整到一條條坑積塵
機身旁邊鍵造功差,好明顯見到成條夾縫,整到部機好似玩具咁樣

除左4G之外,呢部野造功同3x無得比

回覆 6# ccl4
由於未有套貼,部機未出街住

支持有新玩具

Kirin 620 octa-core, 64-bit processor?

Kirin 620 octa-core, 64-bit processor?
望月小妖 發表於 2014-12-9 13:05

Qualcomm S410。