聽日想去出a900, 有咩要注意?

未買過水貨機, 2000 唔洗又幾抵玩於是想入黎玩下大mon 機, 事源部m7 既電用唔到8 個鐘(正常使用)

有D 咩一定要留意? 唔想中招

唔該各位 ching

未買過水貨機, 2000 唔洗又幾抵玩於是想入黎玩下大mon 機, 事源部m7 既電用唔到8 個鐘(正常使用)

有D  ...
sliverlife 發表於 2014-12-12 00:34

Check 機 code :  #8378522# , 可試 LCD 死點, 相機, speaker, 查看開機次數, Reset 次數等
當然睇埋是否 IMEI 三碼合一  *#06#
機內電池位有生產日期, 有兩電, 1 座充, 全新未用的塑料保護貼 (Vega 機一定有), 1 耳機, 1 USB 線
唔建議買 L 版, 免招惡夢 !
睇埋呢度 :  http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D4

要記住如果買得 vega機,就要預左放棄影相質數。所以 vega 機影相都唔得,就算用其他相機apps都一樣,但其餘就好得。

要記住如果買得 vega機,就要預左放棄影相質數。所以 vega 機影相都唔得,就算用其他相機apps都一樣,但其餘 ...
rsamuelup 發表於 2014-12-12 01:57 AM

Ya..唯一缺點

Thank you Chings, vega機d電用唔用得耐?

電量只可以話係普通,但有雙電替換,無問題啦

咁邊間買最好? 係咪最好係全新未開封?

咁邊間買最好? 係咪最好係全新未開封?
sliverlife 發表於 2014-12-12 11:06

有人話封盒貼紙都有假的, 所以是否真的未開封新機就唔敢包, check 下開機及 Reset 次數可能有 d 幫助, 但亦有聽聞一些機的開機次數可以被更改, 驗機時金精火眼 d 喇.  但心理上都係買未開封好似安心 d, 尤其部機都出左成年, 難保有些黑店會把翻新機當新機賣.

都出左一段時間,都唔重有無全新機賣。咪係,貼紙都可以是假, 重要比貴d。不過全新
定原封都好, 最緊要是三碼合一同原装電。