請問如何自制 ROM 畀 NOTE-2 用?

請問如何自制 ROM 畀 NOTE-2 用?    其實一向都有好多 SETTING, 但每次水竹土竹山機重裝,好煩,可否自設 ROM, 一入, 就係自定既 SETTING  呢》。。。。。 情況有如電腦既 GHOST..... 謝謝指教

回復 1 #dearkaki

root機
裝clockworkmod (cwm) recovery代替stock recovery
哩個cwm就可以backup同restore成個rom,包括所有裝咗嘅app同設定

請問如何自制 ROM 畀 NOTE-2 用?    其實一向都有好多 SETTING, 但每次水竹土竹山機重裝,好煩,可否自設  ...
dearkaki 發表於 2014-12-27 17:47

自製實得㗎,不過唔係一朝一夕嘅事,ghost都唔係自製Windows,只係restore一個backup,你要ghost咁就易啦,裝個CWM Recovery backup就得啦。

via HKEPC Reader for Android

回復 dearkaki

root機
裝clockworkmod (cwm) recovery代替stock recovery
哩個cwm就可以backup同restore成 ...
epcsub 發表於 2014-12-27 18:09

我有裝 cwm 呀,乜原來有啲咁正既功能咖?謝謝,試下先

我有裝 cwm 呀,乜原來有啲咁正既功能咖?謝謝,試下先
dearkaki 發表於 2014-12-27 19:44

CM 備份  可選儲存內置或外置記憶卡

但做一個備份 大約會用 3~5 GB 睇餸食飯 

但做一個備份 大約會用 3~5 GB 睇餸食飯  ...
別問我是誰 發表於 2014-12-27 20:40

可 save 喺 ext-sd card 嗎?
可以就無問題啦,我張 64 GB,任佢打爆~~哈哈

但做一個備份 大約會用 3~5 GB 睇餸食飯  ...
別問我是誰 發表於 2014-12-27 20:40

但有問題,佢 save 出嚟係一個 rom, 還是一堆散修修的 file 呢?

但有問題,佢 sa ...
dearkaki 發表於 2014-12-27 21:10

可以儲存 ext-sd card  備份出黎既 如下圖 2.87 GB

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 7 #dearkaki

save成幾個壓縮file