請問 三星手機 降價頻率

本人用緊 note 2,一直都準備換 note 4 啦

本嚟諗住大時大節(聖誕、新年),三星會搞 promotion,有優惠
點知乜都無....

note 4 九月出、dual sim 就11月頭出
而家仲估緊開賣時的定價、未落過價,谷住度氣

一向三星冧價含含聲,向來都有「3個月,跌 25%」的標榜紀錄,
唔知今次幾時呢?

note 3 仲賣緊$35xx
慢慢等

其實邊個話三星跌價含含聲= =
一向三星d機喺and機嚟講跌價算硬...
佢點差都好都係大牌子有一埋捧場客
再加今次note4真係做得幾好...你可能真係要慢慢等...

本人用緊 note 2,一直都準備換 note 4 啦

本嚟諗住大時大節(聖誕、新年),三星會搞 promotion,有優惠
...
dearkaki 發表於 2015-1-4 23:22

向來都有「3 個月,跌價 25%」的標榜記錄?

Samsung 邊個型號?

向來都有「3 個月,跌價 25%」的標榜記錄?

Samsung 邊個型號?
451KL 發表於 2015-1-4 23:44

research 呢既,之前好多 media 報道
http://news.ltn.com.tw/news/business/breakingnews/951694

btw.... 雖然呢代既 note 4 做得幾好,但真係好好賣、而唔洗落價?
喺街,真係唔多見人用..... 至少不及當年note 2+3 成街都係

依家最常見係note3
note2都少左了
note4就真係更少
我得一個同事用note4
六個用note3

依家最常見係note3
note2都少左了
note4就真係更少
我得一個同事用note4
六個用note3 ...
anson_lsh 發表於 2015-1-5 07:34

所以好奇怪,賣得就唔落價姐,都唔多覺好賣,點解都唔落?

btw.... 雖然呢代既 note 4 做得幾好,但真係好好賣、而 ...
dearkaki 發表於 2015-1-5 00:20

你睇清楚段新聞係講緊咩地方先喇

btw.... 雖然呢代既 note 4 做得幾好,但真係好好賣、而 ...
dearkaki 發表於 2015-1-5 00:20

9月初出時幾乎冇見人用,11月左右開始多好多人用,最少每日搭地鐵都見到
同埋其實細舖都只係做緊53xx左右,都減左唔少了樓主目標價係幾多?

9月初出時幾乎冇見人用,11月左右開始多好多人用,最少每日搭地鐵都見到
同埋其實細舖都只係做緊53x ...
M95 發表於 2015-1-5 09:49

IC, THANKS

其我指既係三星定價,小弟向來都喺豐x買,貪佢有安心保(NOTE2 CLAIM 過2次,回晒本)
況且,小弟唔識,所以搵大舖較有信心,所以指「定價無減」