5"機一問

想出部5"機用,諗緊Huawei Honor 6或者nubia Z7 mini。大家有無建議點揀?

我想搵部輕d,720p,2G ram就夠用。咁上下size既有咩介紹?

謝謝!

仲有ASUS ZENFONE 5, 可以岩你要求
chinglam 發表於 2015-1-5 20:32

謝謝!計埋價錢,ZF5真系無得輸。不過太座而家用緊,唔想買埋同一部

謝謝!計埋價錢,ZF5真系無得輸。不過太座而家用緊,唔想買埋同一部  ...
bbq88 發表於 2015-1-5 23:53

how about zenfone 5 lte, it is 4G version

二代啦~
5.5寸1080Mon
行4G
Intel 64位2.3Ghz雙核
仲要雙卡
有4GB Ram

二代啦~
5.5寸1080Mon
行4G
仲要雙卡
有4GB Ram
SD@HK 發表於 2015-1-6 11:56

價位同zf6一樣

how about zenfone 5 lte, it is 4G version
Hin:) 發表於 2015-1-6 11:40

就系用緊ZF5 lte。聽過太多intel cpu撞apps既投訴,所以之前無諗過ZF5 3G版本。而家太座用得好ok。佢吾使用4G,鎖定3G一般上吓網、吹吓水,舊電可以用一日有多。我吾諗只不過想試吓其他機

二代啦~
5.5寸1080Mon
行4G
仲要雙卡
有4GB Ram
SD@HK 發表於 2015-1-6 11:56

5.5"太大太重,而且系intel cpu。。。遲d聽吓用家點評論先

就系用緊ZF5 lte。聽過太多intel cpu撞apps既投訴,所以之前無諗過ZF5 3G版本。而家太座用得好ok。 ...
bbq88 發表於 2015-1-6 14:26

ZF5 lte is using s400 CPU, not bad ar

仲有ASUS ZENFONE 5, 可以岩你要求
chinglam 發表於 2015-1-5 20:32

Zenfone 5 個 lcd 太差, 除非要就 $ 否則唔多建議.