電話 品牌 身份像徵?

其實我一年後先換機
而我  一直都有留意住meziu ge 機
對meziu mx4 pro 情有獨鍾
曾經 我用過mx2   電話整左4次
有好多bug.  用唔到Google map. 打出同其他電話既聲唔同  下拉bar有時拉唔到  有時有message無顯示  聽聽下歌會自己停
各種各樣既bug 每次整完  都係無分別  但就係唔知點解  就係情有獨鍾
琴日同女朋友討論
佢話 一部電話 會代表你既身份
唔理你屋企用幾多大陸野
但出到黎社會  比人睇到你用唔係大牌子 就係比人睇唔起 會覺得你cheap
香港人就係咁現實

其實我一年後先換機
曾經 我用過mx2   電話整 ...
fyan609 發表於 2015-1-5 21:00

正常,小弟用開nexus.由1到5,次次人地問,我都話GOOGLE,跟手佢地問GOOGLE有出電話咩,之後小弟會答邊間代工算

睇人啦 街上總有人白鴿眼既

其實我一年後先換機
曾經 我用過mx2   電話整 ...
fyan609 發表於 2015-1-5 21:00

拜金主義,that's all.

via HKEPC Reader for Android

睇人啦 街上總有人白鴿眼既
leonice 發表於 2015-1-5 21:06

via HKEPC Reader for Android

Google都吳識 我覺得果個人out law

唔好理人地對部機既評價
自己鐘意就得

部機買黎係自用
關佢地咩事
都唔係佢地用
利申:l24用家

一部電話值幾多錢,一街都係蘋果三叔,可以代表身份象徵?
如果你(或你女朋友)有咁嘅感覺,只可以話你未見過世面。覺得用非主留電話係cheap的話,我相信自己揾錢係多極有限

一部電話值幾多錢,一街都係蘋果三叔,可以代表身份象徵?
如果你(或你女朋友)有咁嘅感覺,只可以話你未見過 ...
kc2wong 發表於 2015-1-5 21:16

咁我又真係唔多信, 搵多過十萬既人會用部大6牌子手機喎

Vertu is not bad