你覺得哪款Android手機拍攝功能和品質媲美Lumia系列的呢?

Nokia/MS Lumia某些型號手機,拍攝品質不錯,不知道有沒有Android手機的拍攝功能和品質,媲美Lumia系列的呢?

Nokia/MS Lumia某些型號手機,拍攝品質不錯,不知道有沒有Android手機的拍攝功能和品質,媲美Lumia系列的呢 ...
daemongmong 發表於 2015-1-13 01:07 AM

Panasonic CM1仲正過Nokia
http://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=11490

Panasonic CM1仲正過Nokia
師奶股神 發表於 2015-1-13 01:59

這是能打電話的相機吧

via HKEPC Reader for Android

回復 1 #daemongmong

真係無,就算話明靚相機xshot 都微粒少少粗,我睇S4算好少少,不過1+滿意了

via HKEPC Reader by One plus CM12

這是能打電話的相機吧

leungzboy 發表於 2015-1-13 02:03 AM

做到哂一般電話做到嘅嘢,同電話冇分別
Snapdragon S801, 4.7" FHD LCD, 2GB RAM,Android 4.4
但Panasonic CM1有1吋CMOS

回復 2 #師奶股神

成皮野

via HKEPC Reader by One plus CM12

回復 師奶股神

成皮野  

kennonma 發表於 2015-1-13 02:11

留名等睇跌到6000

謝謝各位。看來絕大部份Android手機的拍攝功能和品質,還不及Lumia系列的,難怪不少人說如果當初諾基亞推出Android手機便不會走進現在的田地。

依家MO記都洗底部NEXUS 6都唔差
唔洗神化NOKIA
http://www.dxomark.com/Phones