米NOTES 同 米4 係咪即係差個曲面 MON 同 DAC?

$1999 VS $2299

以用家角度比多三舊水個 MON大少少又曲面MON 又 DAC 當然係有新買新 !

但過左半年其他 CONFIG 冇變過似乎又講唔上超值

仲有冇咩新野係我冇留意到架呢

小米公司無出過曲面手機

小米公司無出過曲面手機
小伙子 發表於 2015-1-17 10:23

人地想講曲面玻璃,咪做認字特警啦

人地想講曲面玻璃,咪做認字特警啦
z小龍 發表於 2015-1-17 10:27

想抽水都睇番 topic 先
"米NOTES 同 米4 係咪即係差個曲面 MON 同 DAC?"
又唔係吹水區, 大家係度理性討論

想抽水都睇番 topic 先
"米NOTES 同 米4 係咪即係差個曲面 MON 同 DAC?"
又唔係吹水區, 大家係度理 ...
小伙子 發表於 2015-1-17 17:45

OKOK,你是理性的特警

米NOTE係曲面玻璃, 唔係MON,
想要曲面MON就要買LG FLEX, *** EDGE

DAC要等SOOMAL 評完先知掂唔掂

Samsung Edge/LG Flex 嗰啲局面 mon 到而家為止我都覺得多舊魚,只係為曲而曲之作

當然將來會唔會出現有實 ...
knockhead 發表於 2015-1-21 12:36

show off自家技術之作
    要用家俾多d錢玩就真係多舊魚左...

米NOTE係曲面玻璃, 唔係MON,
想要曲面MON就要買LG FLEX, *** EDGE

DAC要等SOOMAL 評完先知掂唔掂 ...
jacktsui 發表於 2015-1-21 12:12

http://www.soomal.com/doc/20100005566.htm
SOOMAL o個邊未有機試已出定post,睇o黎真係好激動,因為米note o既大訂單已經迫到d老牌dac/op amp廠啟動返個R&D部門用最新o既ic工藝去rebuild d牛龜o甘大粒又食電到死o既靚聲ic,去變到o岩手機用o既迷你smt之類o既ic‧
一旦有成品後,其他手機廠或發燒portable player都會得益,可以講,整個hifi行業都會受惠,成本同技術都可以作三級跳,短時間o既未來會有翻天覆地o既進步,想到o甘我都真係有d激動....好想睇o下下一次我拆開o既手機入面會有粒紅豆或者芝麻o甘大o既op2604..
[發夢mode]唔知會唔會有一日部機有個tf咭o甘大o既slot,可以插張op2604去改聲呢 [/發夢mode]

SOOMAL o個邊未有機試已出定post,睇o黎真係好激動,因為米note o既大訂單已經迫到d老牌dac/op amp廠啟動 ...
Trir 發表於 2015-1-21 15:43

AGREE
姑勿論小米NOTE音質拍唔拍得住MX4 PRO/ VIVO, 但佢個出貨量夠大, 一定起到作用推動競争