話說三大陸品牌老闆在微博駁火

話題在小米碌2K屏配三千電
華為強調不會咁做,但如果個勢咁行,有可能調整策略,但用戶體驗有可能變差

話題在小米碌2K屏配三千電
華為強調不會咁做,但如果個勢咁行,有可能調整策略,但用戶體驗有可能變差 ...
cpk 發表於 2015-1-24 11:11 AM

魅族都係差唔多。

via HKEPC Reader for Android

算吧啦,呢d 野睇黎都無謂,最後睇下出左咩先講

回復 1 #cpk

好多技術評論都覺得目前技術1080p 5.5吋係最平衡, 除非當屏幕省電技術有突破

回覆 2# stephen1029dog
如果中國品牌用返可換電,我諗問題會冇咁複雜
佢地目的係唔想副廠電有運行,但結果好似仲衰

回覆 4# epcsub
CPU配置亦好重要

回復 cpk

好多技術評論都覺得目前技術1080p 5.5吋係最平衡, 除非當屏幕省電技術有突破 ...
epcsub 發表於 2015-1-24 11:19

X 2 !

回覆  stephen1029dog
如果中國品牌用返可換電,我諗問題會冇咁複雜
佢地目的係唔想副廠電有運行,但結果 ...
cpk 發表於 2015-1-24 11:19 AM

的確,不過國牌向前行都好,迫到其他大牌都快出同落價,明年2k mon 做2千以下。受惠用家。

內電如價錢唔貴2-3百換一換都ok.大牌要5-6百

via HKEPC Reader for Android

的確,不過國牌向前行都好,迫到其他大牌都快出同落價,明年2k mon 做2千以下。受惠用家。

內電如價錢唔貴 ...
stephen1029dog 發表於 2015-1-24 11:37
note4粒原廠電買300以,連义座,價錢唔錯