真係唔敢再買華碩手機

話說13年果陣仲係一個中六生,儲左好耐錢買左部(心入面)夢幻既Padfone  A86
買左番黎唔夠一個月touch出死線,唯有死死氣氣拎去整
乜遊戲save都凍過水
咁touch有死線緊係panel問題啦,佢走去換電比我
大佬,班友仔有無睇過symptom先做野架
拎去重修,佢換塊底板
到果陣我已經比左部機佢地個幾兩個星期當然試機果陣問題依然係度,只有過熱問題好左d
第四次上去華碩終於拎得番部正常少少既機
但係喂。。。數碼暴龍機黎嘅
問落又話正常情況乜乜乜
點個再用多兩日唔夠部機開唔番
拎去話師傅未裝好粒電
之後斷續又再整
整到上年十二月死線問題又翻發
拎去整,話過保養喎
咁就去華碩投訴
投訴完係幾日有人call你叫你拎部機去檢查,但又話去之前要call果位梁小姐
依家已經call左兩個星期都無人應
真係伏L到無朋友
華碩手機真係垃圾黎
要買新機班師兄祝好運

大家放心,我無咁得閒屈人,單我27號或之前一定上載比你地睇,萬盈一三年十二月頭嘅
如果維修未果,我會上載晒所有錄音同投訴記錄
仲有一四年十二月尾華碩員工簽名既proof,到時大把花生

Revise過一次,等我再出條Timeline比大家參考
壞死線->拎去整(講明Panel問題)->換底板退比我->Check機彈回頭(講明Panel問題)->換電->Check機彈回頭(講明Panel問題)->換Panel->Check機數碼暴龍機->拎番屋企用->兩日再死->拎去整(要求即日拎番部機)->fixed->再死機...->再去->再死線->十二月再拎去整->拒修->要求維修報告(應成五天工作天內寄出)->投訴中->有自稱店長嘅梁小姐打黎->等一星期維修報告仲未有->再等一星期->持續call梁小姐兩星期未果->26/1/2015再投訴中
當然,每次有問題我都有打電話去同用電郵問應該點算好,佢當然係叫我Reset部機再睇下有無裝咩垃圾apps搞壞個Android(就算部機開唔到都係叫我Reset )
Reset唔到再叫我送去檢查

華碩台灣方面表明不會跟進,投訴個案只會當建議接受

親身拍既片
Asus New Padfone Infinity A86 issue: http://youtu.be/XzinTv3bwMY

回覆  stephen1029dog
唔知誰的特派X手?
cpk 發表於 2015-1-26 11:11

Here you go, thank you
雖然我圖入面有個Philips Speaker,但我唔係打手,THANKS
需要可以打埋格仔 :)

在此,容許我作出大膽行為
我必須否定華碩服務宗旨
唔好拎住連標準都無法達到嘅產品吹噓追求完美
Asus product is incredible, incredibly rubbish

其實本身原文係我公司boss走開果陣打去華碩無人聽,上黎EPC打嘅
想當年我中四火牛燒左,果陣幫人砌機三個C舖邊間打邊間都分唔清,最後比人照話係打手,我果一刻真係覺得EPC唔多適合我
既然有師兄極力希望我比証據,我自然要開電腦貼圖,順理成章亦想進一步發泄
若果各位師兄覺得在下有咩做錯歡迎指正
雖然我無收任何公司人工去出依篇文
但我目的依然係想將自己既睇法放入各位未來買機考慮嘅因素,我依家做Desktop support,公司有搞過A86團購,亦有識嘅人幾年前係華碩維修果邊resign,都認為依個係死症
至於係機死定人死,大家心照啦

話說13年果陣仲係一個中六生,儲左好耐錢買左部(心入面)夢幻既Padfone  A86
買左番黎唔夠一個月touch出死線 ...
aa7894 發表於 2015-1-26 10:59 AM

13年整到上年過保養

via HKEPC Reader for Android

deleted

回覆 2# stephen1029dog

13年12月頭萬盈買
我未貼過文唔代表我係打手既
如果無得整我拍片去華碩維修部扑手機又點話

回覆  stephen1029dog

13年12月頭萬盈買
我未貼過文唔代表我係打手既
如果無得整我拍片去華碩維修部 ...
aa7894 發表於 2015-1-26 11:18

第一次整完拎機時見到有同樣問題你都拎返屋企,又再拎去整多次?點解唔係一check機唔得彈返俾佢?

睇黎華碩對其他電話品牌已構成重大威脅

到果陣我已經比左部機佢地個幾兩個星期當然試機果陣問題依然係度,只有過熱問題好左d

問題係點解未整好都收貨?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

回覆 5# buynaka

彈左啦
我表達差?

開post表達不滿就叫打手
你地慢慢玩你地小圈子啦
希望你地以後中伏唔好上網呷,各位和諧使者