大家點睇htc butterfly 2 and e8?

今日去鴨記睇butterfly2 3280 送貼 vs e8 3098 送殼(聽sales 講值2xx)

3000 左右唔要大陸牌子, 有冇其它好選擇?

你對電量既需求大唔大?
BF2同E8都幾食電下..

我會選擇BF2 ,防水同有JBL音效

你對電量既需求大唔大?
BF2同E8都幾食電下..
akitohk 發表於 2015-1-28 23:15

我之前用過butterfly s,  電都ok
維唔維持到一日唔帶尿袋出街?

jollyccs 發表於 2015-1-29 08:14

蝴蝶S 3200 mah
蝴蝶2 2700 mah
e8       2600 mah

用唔用到一日睇你用得多少吧 : p
蝴蝶s 同onemax 已經係近年htc 最長氣個兩部黎了.

jollyccs 發表於 2015-1-29 08:14

e8同b2的電都唔及bs.     e8待機好省電, 但上網就好扯電, 我4G上網, 唔夠一程地鐵已經冇左我10%電. 我以前用過bs依家用e8, 如果bs電量你只係覺 "OK", 咁e8你可能會唔夠.  bf2我冇用過, 但相信唔會好過e8好多.

e8除左冇防水, 個相機亦比b2差一截 (b2係2.0光圈, 仲有duo cam多一個景深鏡頭影前清後矇果D相).  呢個咁o既價, 唔駛諗都選b2. 除非你覺得b2防水機細聲.

我唔信e8個殼值$200. 極可能佢想昆你買e8, 因為e8依家呢個價根本買唔落手. 唔係話3000買s801機唔抵, 而係b2俾佢抵好多.

如果你經常出入中港兩地又要用大陸3&4G。
E8就好好用但其他影音功能都係B2強。

如果你經常出入中港兩地又要用大陸3&4G。
E8就好好用但其他影音功能都係B2強。 ...
bbc070205 發表於 2015-1-29 11:16

B2好似都食到大陸3/4G.  詳情冇研究.

回覆 1# jollyccs

HTC Butterfly 2 與One M8、E8比較
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=566&t=4053661

B2好似都食到大陸3/4G.  詳情冇研究.
getterwing 發表於 2015-1-29 11:19

B2 獨缺中移動 3G TD-SCDMA