三星電子上季盈利跌逾 26%

❲路透社❳南韓三星電子第 4 季盈利下跌 26.7%,降至 5.35 萬億韓圜,相當於 49.3 億美元,主要受智能手機銷售呆滯,市場分額受到同業蠶食。

公司上季經營溢利下跌 36.4%,銷售下跌 11%。

三星電子去年全年盈利下跌 23.2%,降至 23.4 萬億韓圜,全年銷售就下跌近 10%。

哦~
但係出呢個post你想討論啲咩

哦~
叉燒餐包 發表於 2015-1-29 10:38

因為蘋果營利大升, 所以他要講 *** 營利大跌

哦~
叉燒餐包 發表於 2015-1-29 10:38

呢度係咪 Android 討論區?Samsung 係咪用 Android?有人會 Post Sony 裁員既新聞,咁我 Post Samsung 業績下跌既消息,應該冇違反版規,Right?

因為蘋果營利大升, 所以他要講 *** 營利大跌
aleck_choi 發表於 2015-1-29 10:43

我冇講過「因為蘋果營利大升,所以要講 Samsung 營利大跌」喎。

當然,如果你有呢種想法,冇問題。

三星勢弱眾所周知,佢地再唔改善,冇人再肯幫襯

cpk 發表於 2015-1-29 11:00

三星跌左果D錢, 一半落左apple個袋, 另一個俾小米等大陸廠攞埋.

買三星D錢過晒去蘋果度

賺少D唔緊要,

最緊要係D庫存點算.......

平價賣?!

cpk 發表於 2015-1-29 11:00

D人開始慢慢醒