三星決定唔用Snapdragon 810

http://chinese.vr-zone.com/14175 ... galaxy-s6-01292015/

----------------------
太好了,如同自殺。等睇戲。
臨走前仲要串人粒CPU過熱,真肉酸,
好彩有小米,LG 明撐QUALCOMM.
跌緊生意都仲學人攪自己OS,蝕更多。
可憐係如果Vega都唔用得810,就真係令fans傷心。

P.S. 雖然都仲有好多人以為D騎呢雜牌8核好過snapdragon 4核。都係等睇戲。

若只玩candy crush或者睇tvb.com, 可能冇大分別.

samsung的CPU同自家OS其實已搞左幾年, 唔係依家冇水先搞.

回覆 3# myfriend3540

好正路...

若只玩candy crush或者睇tvb.com, 可能冇大分別.

samsung的CPU同自家OS其實已搞左幾年, 唔係依家冇水先搞. ...
getterwing 發表於 2015-1-29 14:59

平時上網已經好覺分別。
有tab pro同tab s 的人好明個分別。

回覆 1# diotong
SAMSUNG都算雜牌?
自己OS搞左好幾年嫁啦

正路, 同是 A57, A53, 係 SoC 上一個 14nm, 另一個 20nm, modem 一個 20nm, 另一個 28nm

LG 係 smartphone, tab 暫無自已 U 推出, 之前果粒好似係 smart tv 用, 咁就一定用 Qualcomm.

正路, 同是 A57, A53, 係 SoC 上一個 14nm, 另一個 20nm, modem 一個 20nm, 另一個 28nm

LG 係 smartphone ...
tegrathree 發表於 2015-1-29 15:10

LG將會有自己U用在smartphone, 叫Nuclun
佢地都唔想靠高通

回覆 8# getterwing
不過粒野完全未成氣候, A15*4 + A7*4

LG將會有自己U用在smartphone, 叫Nuclun
佢地都唔想靠高通
getterwing 發表於 2015-1-29 15:19

連 nv 都搞成咁, 我對 lg 佢粒 NUCLUN 更持觀望態度, 而且係 A15 係新一場手機戰上就真係....

連 nv 都搞成咁, 我對 lg 佢粒 NUCLUN 更持觀望態度, 而且係 A15 係新一場手機戰上就真係.... ...
tegrathree 發表於 2015-1-29 16:01

我都唔睇好, 唔覺得LG會做得好過華為samsung. 不過高通一廠獨大未必係好事.