[操作疑難] 紅米2 要買中移版定聯通版?

我好頭痛, 以前買大陸機話要買聯通版, 而家又話中移版先好...
有人可以好簡單甘話我知中移版有咩好嗎? 同埋中移版係唔係一定要係大陸用中移4G卡, 用唔到聯通4G卡?

唔好鬧我, 我唔係紅米打手, 有邊部仲可以中港4G雙卡大sim 如有16G 我唔買紅米2添.

我好頭痛, 以前買大陸機話要買聯通版, 而家又話中移版先好...
有人可以好簡單甘話我知中移版有咩好嗎? 同埋 ...
airwave 發表於 2015-2-2 00:38

紅米2買中移版 係因為支援4G 嘅Band 齊D~
其他大陸機買聯通版係岩ge

生豬年代,聯通制式同香港制式一樣,想用到生豬就要買聯通版;
死豬年代,男人要北上接軌,加埋人仔台免費死豬,所以要衝移動版~

生豬年代,聯通制式同香港制式一樣,想用到生豬就要買聯通版;
死豬年代,男人要北上接軌,加埋人仔台免費 ...
望月小妖 發表於 2015-2-2 09:59

多謝你, 我完全明白了, 原來死豬年代又唔同左玩法.
"人仔台免費死豬" 唔知邊到見到話係比你試用, 就黎cut 了.

多謝你, 我完全明白了, 原來死豬年代又唔同左玩法.
"人仔台免費死豬" 唔知邊到見到話係比你試用 ...
airwave 發表於 2015-2-2 12:44

一直都係講$50/日,只係免費俾你用到二月尾~

搭單問,若我是用3 3g無限PLAN, 應選那個紅米2版
移動: WCDMA (850/1900/2100)
聯通:WCDMA( 900/ 1900/2100)

請各師兄指教,謝!

搭單問,若我是用3 3g無限PLAN, 應選那個紅米2版
移動: WCDMA (850/1900/2100)
聯通:WCDMA( 900/ 1900/ ...
swmui 發表於 2015-2-2 13:29

香港用,有2100MHz就得

回覆 7# 望月小妖

唔好意思, 我仲有野想問:
如果我買左紅米2移動版, 又上唔上到大陸聯通3G呢??
我想用尼張野

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 8# airwave
呢張聯通卡移動只能上2g,呢張卡仲要實名登記如果係深圳卡最近都要去東門才可以開通

回覆  airwave
呢張聯通卡移動只能上2g,呢張卡仲要實名登記最近都要去東門才可以開通 ...
461933 發表於 2015-2-2 15:45

啊, 甘頭痛架, 移動版就上唔到聯通3G?
唉, 大陸搞甘多制式做咩啊...
2015年買3G機又好似好傻...