邊度可以買到 Infocus M530

呢部 Infocus M530 看來不錯, 中港台頻段都好齊, 雖然外表麻麻地, 但想買部用黎旅行時做 tethering, 有冇師兄知香港邊度有得買 ?

http://buy.infocusphone.com/m530/param.html

上佢個網站商城買再叫佢代寄DHL或郵政掛號空郵是否可以 ? 否則就找香港代購網站, 不過貴好多 .

176g, 好輕

上天貓官方店買,寄去集運再落黎香港。
http://detail.tmall.com/item.htm ... amp;sku_properties=

上天貓官方店買,寄去集運再落黎香港。
保時捷 發表於 2015-2-10 16:12

為起黎貴過台幣喎, 中國版會唔會同台灣版的頻段有不同 ?  另外又聽人講話用集運唔可以運手機落香港, 真唔真 ?

回覆 5# titancrab
就咁睇網頁,大陸版少左 TD-LTE 2600MHz。
睇你用邊間集運。

我都剛從台灣帶左兩部翻黎,個rom好正冇乜bug, 唔似得啲大陸機攪餐死!!!早知帶多幾部啦,唔夠派俾啲fd!!!

我都剛從台灣帶左兩部翻黎,個rom好正冇乜bug, 唔似得啲大陸機攪餐死!!!早知帶多幾部啦,唔夠派俾啲fd! ...
maxellcho 發表於 2015-2-11 16:16

師兄買左幾錢 ? 有冇機套, mon 貼, etc 送 ?

mtk6595理論上可以推到2k mon, 但呢部m530只推720p, 連FHD都唔係, 所以應該會好順好順

價錢好似都唔係差好多 (RMB 1599 同 twd 7990
不過大陸版無咗條 band 38 又真係神奇
Infocus D 台陸機都有同型號出嘅機可能依家會同步大陸台灣兩邊一齊做 ROM  update (至少我部 M2 係)只係大陸版無哂 Google 嘢,有了 root 就有大機會刷台灣國際 ROM
要齊台灣頻一定係揀台灣牌子有優勢(條 band 28 成個亞洲都無人用,得佢有,要平機唔揀佢可以揀邊間? right?)