[操作疑難] NOTE 4 介面用落唔夠HTC 816順

如題,
上個月由NOTE2換左部NOTE4,係快左既
但係對比女朋友部HTC 816,唔知點解就係唔夠順暢,反應無咁靈敏
有時禁野無咩反應
係咪SAMSUNG個介面問題?
SAMSUNG NOTE4 禁左下角鍵(HOME左邊鍵),彈出黎個啟動中程序個位,更是明顯遲延
係咪應該改用其他launcher代替品介面?有無順暢既推介?

htc sense順一向係賣點

launcher的話我用開nova

可以試試

htc sense順一向係賣點
khokk2005 發表於 2015-2-16 10:54

THANK YOU, 真係順好鬼多...

我都係nova with note4

very ok
turth 發表於 2015-2-16 11:31

除左介面之外
佢個個RECENTS KEY, 彈出個個程式頁面,有無得APP黎代替?
佢個 MULTI- TASK成日禁我覺得會延遲1,2秒
就算係開發者選項關哂D動畫比例,都總有D LAG感覺

THANK YOU, 真係順好鬼多...

除左介面之外
佢個個RECENTS KEY, 彈出個個程式頁面,有無得APP黎代替?
佢 ...
grxgr 發表於 2015-2-16 12:37

個個RECENTS 係咁..唔知點解..禁完要等2,3秒先出黎D野..

個個RECENTS 係咁..唔知點解..禁完要等2,3秒先出黎D野..
chingchiu169 發表於 2015-2-16 12:53

NOTE舊時按住HOME鍵出個個RECENT我覺得仲順過NOTE4新個個...
NOTE4新個個加埋D疊加特效整到慢左...
見HTC個部一禁SHOW成個版面都係RECENT縮圖,又順又快又USER FRIENDLY...好易揀野
明明NOTE4個CONFIG咁勁,但就唔夠好用...>_<(但支S-PEN用黎畫畫真係好用,無其他機取代到)

NOTE舊時按住HOME鍵出個個RECENT我覺得仲順過NOTE4新個個...
NOTE4新個個加埋D疊加特效整到慢左...
見HTC ...
grxgr 發表於 2015-2-16 13:02

花巧野多左..其實佢地整完有無禁過試過..
想轉APP都慢左..

screen resolution difference?