[操作疑難] I9205 MEGA6.3刷rom問題

刷左一日rom都唔掂,所以上黎請教各位師兄
事源部機係呀媽唔知做左咩幫部機變磚(卡係開機samsung畫面然後唔郁)
無root過機,我首先幫佢雙WIPE
不過wipe cache partition顯示錯誤彈返出去重開,無用
然後幫佢刷rom,第一次刷完rom問題就黎
1)全部機無聲(咩聲都無哂,電話,鬧鐘,按鍵等等)
2)開唔到wifi , 噤wifi on會自己彈返去off,不斷loop
3)讀唔到sim卡 , imei碼變左未知

我再另外搵多2個唔同既i9205 rom刷結果都係一樣...
因為已經過左保所以唔想拎上三叔cs,如果自己整唔到會唔會有街鋪有得整?

麻煩師兄幫忙

用番原裝ROM

用番原裝ROM
小伙子 發表於 2015-2-21 01:22

我換果堆已經話係官方ROM
有無咩網係肯定原廠ROM?

我DOWN緊另一隻分別有.TAR同.MD5兩個檔
MD5放係ODIN PDA果到,咁TAR係放邊...?

刷機精靈 有原生*** ROM
正常係ROOT , unlock
雙清再 Flash rom

原生*** ROM 可以用刷機工具舊版本rom 直接刷
不用 root

刷機精靈 有原生*** ROM
正常係ROOT , unlock
雙清再 Flash rom

原生*** ROM 可以用刷機工具舊版本rom 直 ...
小伙子 發表於 2015-2-21 01:35

姐係用果個刷機精靈內置既rom黎維修?我見佢剩係支持大陸版i9200無港版i9205...

but,用chorme入佢刷機精靈個網當病毒block左個網,下載完又自動阻止果個安裝檔...

港版i9205先有LTE , 正如 紅米note3G / 4G 係唔可以通刷
XDA 搵到原裝ROm 機會大點

港版i9205先有LTE , 正如 紅米note3G / 4G 係唔可以通刷
XDA 搵到原裝ROm 機會大點
小伙子 發表於 2015-2-21 01:51

如果9205硬刷9200個rom,出返imei但都剩係可以用3g?

刷機精靈直頭唔俾9205刷rom...

如果9205硬刷9200個rom,出返imei但都剩係可以用3g?

刷機精靈直頭唔俾9205刷rom... ...
aile1993 發表於 2015-2-21 01:55

i9205 港版 官方 Rom  下載

http://www.sammobile.com/firmwar ... 1_I9205ZZHCNG1_TGY/

有時無左imei是因為錯ROM
例如國際版, 電訊訂製版(美版, 歐版)
最好刷番之前用開版本

真係刷返岩ROM就搞掂返!唔該師兄們

但其實三叔機係咪特別容易變磚呢?我老母話無裝過任何野