小米NOTE 香港有冇話幾時出?

想轉4G....唔係香港出無香港ROM唔想用

想轉4G....唔係香港出無香港ROM唔想用
諸葛亮 發表於 2015-2-21 21:39

點解要香港Rom?
我用過兩日,PCCW同Smartone 4G都OK

點解要香港Rom?
我用過兩日,PCCW同Smartone 4G都OK
ultratab 發表於 2015-2-21 21:47

PLAY STORE之類....之前紅米NOTE...大陸ROM已經受夠

回覆 3# 諸葛亮

Mi機要裝返play應該唔難…玩大陸機連呢樣都唔識就有點兒…

用小米其中一個好處就係有得刷開發版rom…如果唔係就只有平呢個唯一好處…

PLAY STORE之類....之前紅米NOTE...大陸ROM已經受夠
諸葛亮 發表於 2015-2-21 22:09

小米 note 裝 play store 好簡單

回覆  諸葛亮

Mi機要裝返play應該唔難…玩大陸機連呢樣都唔識就有點兒…

用小米其中一個好處就係有 ...
C-Leung 發表於 2015-2-21 22:12

我真係覺得小米除咗平之外無咩好,
好似小米Note咁,兩日我就頂唔順。

回覆 6# ultratab

有咩咁頂唔順?
miui以系統整合性泥講真係幾好wor(因為佢抄左唔少xda developer app o既好用功能)
我冇用過samsung lg,唔知佢地而家進步到邊個地步
但近排轉左機用cm,有d實用野反而要裝app先做到(xposed framework基本上係玩cm必裝)

回覆  ultratab
但近排轉左機用cm,有d實用野反而要裝app先做到(xposed framework基本上係玩cm必裝)
C-Leung 發表於 2015-2-21 23:37

唔關 CM 事 

應該係話 有 Root 既機 都必裝 xposed framework 

回覆 9# 別問我是誰

應該係 識玩機,都必裝 xposed framework
之前想帶出cm rom同而家成熟左o既大廠rom比,有d實用功能已經比唔上大廠
e.g. 分屏/單手mode/show網速/ app autostart/bandwidth management permission
相比之下cm比其他大廠rom更需要xposed framework加持