[操作疑難] <集思廣益> 現役/前Z Ultra機主, 而家換機有咩好介紹?

小弟唔多打機, 用得最多就係睇漫畫, 部Z Ultra用左年幾, 一直都覺得已經係perfect size, 大得黎又唔會令人覺得係部tablet, 應該算係電話size嘅極限, 用黎睇漫畫正過5寸機多多聲
可惜係, 個鏡頭真係shit到呢....  又冇補光燈   呢樣野忍左佢好耐

Sony果邊呢個series後繼無機, 出面又唔多有咁上下size嘅機, 家下全部大牌子中高階全部集中晒喺5~5.5寸

各位C兄有冇咩推薦?

小米/魅族/華為都唔考慮住...  國產野, d Data都唔知會俾人send左去邊

分翻開一部平板一部5"電話

分翻開一部平板一部5"電話
seaangel 發表於 2015-2-24 15:49

都有諗過呢個option, 但唔想駛太多錢, 變左tablet budget有限
如果咁樣, 我會揀HTC Desire Eye 加一部7~8寸機lor, budget 2500左右買部1080p LTE tablet, 好似得華為Mediapad X1

不過最好當然一部過啦, 帶多部都幾重下

Sh 06f

Z Ultra係唔係有會3出?
arc'teryx 發表於 2015-2-24 15:58

前排見d報導話, 證實左係冇Z3 Ultra

Sh 06f
hiace之男 發表於 2015-2-24 16:02

水貨黎講太貴...

唔係丫嘛~ Z ultra 其實做得唔錯
arc'teryx 發表於 2015-2-24 16:19

Z Ultra係好正, 但個鏡頭真係蒙到爆, 用到好嬲, 又冇補光燈

ZU 2 會唔會好d呀?
arc'teryx 發表於 2015-2-24 16:24

都冇.....

ZU 2都無. 咁又真係.....Sony 搞咩?
arc'teryx 發表於 2015-2-24 16:27

鬼叫部Z Ultra叫好唔叫座咩, 太少人買Z Ultra, 家下咁嘅config賣到2千6, 水貨2千正, 可見Sony喺呢部機上面真係冇乜肉食

家下Sony個Mobile dept冇乜profit, afford唔到d唔賺錢嘅series, 冇後繼機都冇計

回復 1 #Argon

其實 Z Ultra 再上應該係 Z3 Tablet Compact,但係 size 就見仁見智啦

via HKEPC Reader for Android