最近想買部雙卡機

華為honor 6如何
有用過的師兄可以講下而部機有什麼問題嗎?
有更好介紹請提出

推~~~~~~~
MATE 7都好似唔錯,夠大電
有冇師兄用過,俾下意見

華為honor 6如何
有用過的師兄可以講下而部機有什麼問題嗎?
有更好介紹請提出 ...
JACK2120 發表於 2015-2-24 23:50

我有,相當好用,但只有卡一可以上4G,卡二只能通話,換卡加TF卡都超方便,唔使工具,mon非常好,影相亦正常,電OK。

MATE7 用緊,電量真係唔錯,高用量可用15、6小時,低用量昨天14小時剩餘47%電量,好穩定,少彈app,未試過自己重啟!做工唔錯,如果識自己裝 google 建議買國內版,更新快,管家功能都多d,可禁自啟,我買行貨就無咗呢d功能!缺點係相機配唔上旗艦版稱號!

我有,相當好用,但只有卡一可以上4G,卡二只能通話,換卡加TF卡都超方便,唔使工具,mon非常好,影相亦 ...
hkwtongme 發表於 2015-2-25 15:13

卡2用SMT 3G卡可以?
買港版就得?

推~~~~~~~
MATE 7都好似唔錯,夠大電
有冇師兄用過,俾下意見
JACK2120 發表於 2015-2-25 15:00

呢部都有,樣樣都好,但卡2只可以選SIM或TF,除此之外都無乜唔好。

卡2用SMT 3G卡可以?
買港版就得?
JACK2120 發表於 2015-2-25 15:15

唔得,只可以2G,6plus高配就可以。

唔得,只可以2G,6plus高配就可以。
hkwtongme 發表於 2015-2-25 15:18

我意思係插SMT 卡(SMT限速PLAN)入去SIM2 可以打出打入?
因為同事部G3 DUAL 係收唔到,但另一同事用MEGA2 就用到.先問清楚

我意思係插SMT 卡(SMT限速PLAN)入去SIM2 可以打出打入?
因為同事部G3 DUAL 係收唔到,但另一同事用MEGA2 就 ...
JACK2120 發表於 2015-2-25 15:21

係可以嘅。