2015年都仲有廠商出1GB ram 4/8GB rom手機。算唔算製造電子垃圾?

2015年都仲有廠商出1GB ram 4/8GB rom手機。算唔算製造電子垃圾?

回復 1 #墨塵音

系.  出來騙人. 我家人唔識電子野,比人推銷左部低容量機 sony Xperia C.   2千幾蚊,spec  還比1000的機差.  買回來給我看,  才知空間這麼少.   我個人就已不再買16g 或以下的機.   亦希望出低容量公司快d 倒閉.

via HKEPC Reader for Android

係囉,戈部iphone賣成五六千都係1g ram,係得個rom大d,唔知咩垃圾黎

係囉,戈部iphone賣成五六千都係1g ram,係得個rom大d,唔知咩垃圾黎
藤原亮政 發表於 2015-2-25 23:48

IPHONE   無8G ROM. 唔同系統亦無什麼好討論.  

回覆 3# 藤原亮政

生活態度你識啲咩

IPHONE   無8G ROM. 唔同系統亦無什麼好討論.  

hochui 發表於 2015-2-25 23:51

唔同系統做同樣既野,會發生一樣既問題:例如開多幾個網頁之後
ios亦都無插卡

hochui 發表於 2015-2-25 23:51

iPhone 5C 好似有

1GB RAM 8GB ROM賣二千樓下還可以,4GB ROM嘅等送去堆填區

有邊間廠商冇出1GB ram 4/8GB rom手機?

回覆 9# 叉燒餐包

應該係LG Joy 仲有512MB ram
http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4531/201172/1/1/31290/