邊個手機台平

我一路都用緊電x數碼 , 宜家月費都加價加到近百蚊了 , 而且速度好慢 .

請問有冇邊個手機台 , 百幾蚊 , 我想用黎返工搭車睇 mytv 新聞 , 有冇邊個手機月費 plan 夠用又唔太貴 ? thanks

我一路都用緊電x數碼 , 宜家月費都加價加到近百蚊了 , 而且速度好慢 .

請問有冇邊個手機台 , 百幾蚊 , 我 ...
peterchu1 發表於 2015-3-1 10:15

每月用量多少GB?

請問有冇邊個手機台 , 百幾蚊 , 我 ...
peterchu1 發表於 2015-3-1 10:15
有無4G機?
最近升上4G後,好爽好正常,無load 空氣情況(包括地鐵隧道),以官方宣傳384k去計,絕對係交足功課,快左成倍。

所以,今時今日4G機係好緊要的。

而家個個台都係近百蚊.....

每月用量多少GB?
dolbysnoopy 發表於 2015-3-1 11:10

我會搭車睇 mytv 新聞 , 大約每日睇 1.5 小時 , 咁要幾多用量 ? thanks

有冇 plan 可以當我用過左指定上限流量 , 佢會鎖速 , 我唔想交多月費 ..

想平, 主number 轉人仔台儲值咭. 150蚊一年(開咭100頭半年+半年後50 recharge), 上網通3G 一年13GB(平均每月2G用量) 鴨記180-200(之前最平145), Total 一年350蚊.
但要雙咭機.

利申, 依家主number用人仔儲值咭(一年150), 上網用PCCW CSL免費6G SIM, 變相唔使交台費

我會搭車睇 mytv 新聞 , 大約每日睇 1.5 小時 , 咁要幾多用量 ? thanks
peterchu1 發表於 2015-3-1 12:31

建議你可以自己去
設定→數據用量 到自己睇下mytv用咗幾多數據

via HKEPC Reader for Android

peterchu1 發表於 2015-3-1 12:31

如果你4G機,又升左行4G,你都係照用不需轉台,除非你續約都有2gb 後可能限速。

無4G機,可以借此機會換機。用3G手機,去到邊都唔會太理想。

電訊數碼喺限速plan中已經好快

via HKEPC Reader for Android