真係準到你唔信, 紅米用夠一年即壞

上年二月尾買
今日開親app 都閃走, 好似 click 左 home 咁.

似乎miui 6 都等唔到

上年二月尾買
今日開親app 都閃走, 好似 click 左 home 咁.

似乎miui 6 都等唔到 ...
wayneee 發表於 2015-3-13 14:54

又有藉口換新機啦。

上年二月尾買

試下完全 reset 部機啦 (即 vol up + power button) full erase, 我部 紅米 4G 都試過按相機閃走, 要 full reset/erase, 先無事

回覆 3# aleck_choi

update 埋 v29 先, 但係尋日都好地地用緊, 今日先瘋狂閃退, 我諗係個 touch screen 問題
佢淨係 home 左, 唔係 kill 左喎

上年二月尾買

The problem maybe solved by wipes ?

回覆  aleck_choi

update 埋 v29 先, 但係尋日都好地地用緊, 今日先瘋狂閃退, 我諗係個 touch scree ...
wayneee 發表於 2015-3-13 15:35

電子野 short 起上黎真係無得解的, 我部 紅米Note 4G 聖誕買的, 用左1-2次, 淨係去旅行用, 上星期無喇喇用唔到相機 ( 閃退), 要 vol up + power, full reset, 先用得番, 仲要重新裝番其他 apps 不過只係一千多元的手機, 我可原諒的

啱啱 reset 左, 好似又無乜問題, 又無借口換機添

同$ONY一樣...

上年二月尾買

wayneee 發表於 2015-3-13 02:54 PM

唔好講笑啦,我用咗兩個月巳經上過維修部兩次啦!

回覆 8# kezzini

SONY 而家都咁差???