国内山寨4G手机由人民币199-399,用MTK6735

国内手机生产商话 佳域 说在未来会生产出售超低价4G手机 . 由199 , 299 到399 .

国内手机生产商将会面对森林定律 - 弱肉强食 , 适者生存
佳域系抢佔先机 , 还是自寻死路 ? 暂时大家都唔清楚 , 但潘多拉的盒子一打开 , 后果会是如何呢 ? 大品牌咁重视国内市场会如何应付呢 ?

资料来自MTK手机网 .

國內手機生產商話 佳域 說在未來會生產出售超低價4G手機 . 由199 , 299 到399 .

國內手機生產商將會面對森 ...
1388 發表於 2015-3-20 18:36

199就唔敢講,但係299嘅手機,佳域之前都有出。
好似就係移動嗰部F1。

3G同4G,對現時嘅MTK平台嚟講,只係粒處理器嘅分別。

就算祗是 $299我都覺得好震撼 !

個價咁低,點做呀?!

就算祗是 $299我都覺得好震撼 !
1388 發表於 2015-3-20 21:53

理論上,佢只要將個方案轉做MT6732,價錢應該相差不遠。
但係價雖平,但512MB,800 x 480嘅機,今時今日,你仲會買嗎?
$599就有F2,2G RAM + HD Mon + 大電池。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 5# mdws2002
你是用家?
佳域質量如何?

回覆 5# mdws2002

相信佢唔會咁白痴 , 咁做實被人閙爆 , 而且有新消息話會轉用新的MTK CPU 6735 (全網通版本) . 十分震撼 .

理論上,佢只要將個方案轉做MT6732,價錢應該相差不遠。
但係價雖平,但512MB,800 x 480嘅機,今時今 ...
mdws2002 發表於 2015-3-20 22:45

512 mb ram 點用呀... 最少都要 1GB 啦

咪傻啦這些卓頭,399點會有淨機賣,起碼再食多399豬頭骨先有交易

回覆  mdws2002
你是用家?
佳域質量如何?
xdjpd123 發表於 2015-3-20 23:32

我可能就比較幸運,由佳域 G2到依家嘅嘅佳域S3(G2單核 > G2雙核 > G4 四核 > G4S 八核 > S3),除G2因為先天設計嘅問題,要自行換過塊Micro USB接口嘅板之外,其他都叫做無病無痛囉。