手機壞左,求推介

e+用部tab s 8.4頂住先,
要求好簡單,
1080x1920, 16GB内存, 2GB RAM, support 128GB card, 原生lolipop, aptx, 換電,5吋左右,3~5k, 高通U, NFC。

e+用部tab s 8.4頂住先,
要求好簡單,
1080x1920, 16GB內存, 2GB RAM, support 128GB card, 原生lolipop ...
savepilot01 發表於 2015-3-22 09:43

原生lollipop 你應該會要係
moto nexus6
同埋 g glex 2 之間選擇

Nexus系都無得插卡
不如考慮Xperia z3,介面都接近原生,插到128sd,mon都係5吋左右,係無得換電,但呢部電量中高用量應該頂到一日

而家又有得換電又有得插卡既機真係少之又少

原生lolipop無幾多咋喎

原生lollipop......想點?
除咗Nexus或者Google Plan Edition外,基本上出面未有原生lollipop....最接近原生介面嘅係Z3,唔駛換電都冇問題,開咗Stamina就唔需要擔心

其實 裝個 apex nova launcher 同原生都差吾多

回覆 6# chenght

同原生都差吾多....
咁不如裝Google Now Launcher?
    雖然Nova好好多

原生lollipop 你應該會要係
moto nexus6
同埋 g glex 2 之間選擇
pikarika 發表於 2015-3-22 09:44

同意, 基本上呢兩部都滿足佢要求

sorry!
我表達能力有問題,
我所指o既"原生"意思係出廠hardware已為lolipop而設計,
而唔係4.0為本o既hardware,
夾硬升上lolipop討好舊用戶o既升級.

sorry!
我表達能力有問題,
我所指o既"原生"意思係出廠hardware已為lolipop而設計,
而唔係4.0為本o既hardwar ...
savepilot01 發表於 2015/3/23 12:31

LG G3/Sony Z3