睇夜拍畫質比較測試, M9仲值$5998

M9  $5998
S6  $5998(靠估)
G Flex 2  $5698

M9仲值$5998?
原文LINK

另一個網 M9 VS S6 殘酷夜拍效果比拼
原文LINK
另一個網 M9 VS S6 日拍對決
原文Link

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

第四組 咁樣試跟本試唔到部機低光如何...測光去晒D光管度...如果推返光張相睇周圍既暗位,睇邊部機DR好都還可以...
最後果張相...M9青到
其他兩部都幾好..S6白平衡同曝光都好多少少
------------
值唔值依樣野好主觀,有人覺得唔值..但係有人會覺得值...
我自己就M7之後都覺得佢D機唔太岩自己...

睇黎今期M9都係凶多吉小,咁多test都負評
過熱降頻,電池導航力差,雙下巴外型,今次連相機都...

M9 看來死硬

第四組 咁樣試跟本試唔到部機低光如何...測光去晒D光管度...如果推返光張相睇周圍既暗位,睇邊部機DR好都還 ...
賢~ 發表於 2015-3-24 10:47

same here, 手持m7同iphone6用家,都算係半個htc fans
iphone6係因為影相靚所以先入手
但用用下都係鐘意m7個外表同an既生態
m8太長太柒, 依家m9縮短左啦諗住入手, 點知個相機居然每代退步咁
本身唔鐘意三叔同L豬, 但睇下人地d相質碼唔會退步先啦

omg....
s6同g flex 2 都好過m9...
點解係得m9 無防震...

same here, 手持m7同iphone6用家,都算係半個htc fans
iphone6係因為影相靚所以先入手
但用用下都係鐘意m ...
Leica 發表於 2015-3-24 11:01

我自己唔中意M8,9最主要係因為變左虛擬鍵...
但係HTC三隻大字仲放係果個位度晒位...唔要隻字拉大個MON/整細部機都好丫...
M7好地地冇虛擬鍵個MON用足...下面有兩個制又冇晒到個位...如果HTC隻字做埋一粒制,好似正常ANDROID機咁三鍵就正~
得兩粒制都好過冇...最慘係冇埋...真係得返個LOGO....

我自己唔中意M8,9最主要係因為變左虛擬鍵...
但係HTC三隻大字仲放係果個位度晒位...唔要隻字拉大個MON/整 ...
賢~ 發表於 2015-3-24 11:27

M7刷rom粒logo可以變做制
但按果個位好細, 響T字上少少, 所以唔太好按

M7刷rom粒logo可以變做制
但按果個位好細, 響T字上少少, 所以唔太好按
Leica 發表於 2015-3-24 11:34

所以都唔知M8.M9整走佢做乜...