早兩日屎X痕睇返zealer的GS5評論片,講到後相機感光元件

GS5用三星自社,明顯有進步
手機界劉翔話看到三星傾向脫離罪大的束縛
但到GN4/GS6,三星又決定用返罪大IMX240方案,不過因為不會好似罪大咁要考慮埋DC市場,所以軟件寫得好好,把IMX240性能完全發揮出來(三星有做DC的)
罪大,有冇感到羞恥呢?

S5個鏡頭好唔得, 我有個女仔FD 買左先知近影又唔得,
一入黃昏就經常性OUTFO, 反而S2影到既相, S5都影唔到...

回覆 2# kitwingchu
唔以上咗L後會否有改進?
台灣甚至有人話模組有缺陷,會冇反應,但HK反而少人提

GS5用三星自社,明顯有進步
手機界劉翔話看到三星傾向脫離罪大的束縛
但到GN4/GS6,三星又決定用返罪大IMX2 ...
cpk 發表於 2015-3-24 14:49

Sam 手機賺錢佔大部份, sony 手機蝕緊錢, sony 反而 sensor 相機部門有錢賺, 比你係公司老細, 你點去 adjust 二邊利益 ?

回覆  kitwingchu
台灣甚至有人話模組有缺陷,會冇反應,但HK反而少人提 ...
cpk 發表於 2015-3-24 14:58

我同事初出 S5 就出咗, 個 cam 第二, 三日就黑晒, 唔知關唔關事, 其他用家有無相關問題 ?

回覆  kitwingchu
台灣甚至有人話模組有缺陷,會冇反應,但HK反而少人提 ...
cpk 發表於 2015-3-24 14:58

禁下佢部機攪過下, 好似唔覺有L更新?
如果話冇反應係指對焦, 咁一定試過

回覆 6# kitwingchu
我嗰部接返來已有L更新通知,上埋

Sony就算去到單反大CMOS都係賣俾人地廠tune得仲好過罪大自己用。
反而SE年代既機影相就真係堅,可以抽贏DC。