點先可以入番個IMEI 入去?

點先可以入番個IMEI 入去?

刷完機無左IMEI, 點先可以輸入番入去?
THX

咩機先?

上网揾個imei寫碼器,寫返個imei檔,root 机,用es浏览器放返入去部机度。咩机?

如果插卡冇信号要先解sim 卡鎖,有信号就吾使。吾寫返imei入去,收到信号都打吾出打吾入。

如果插卡冇信号要先解sim 卡鎖,有信号就吾使。吾寫返imei入去,收到信号都打吾出打吾入。 ...
outdays 發表於 2015-3-26 17:20

我冇IMEI都可以打出打入, 係HK用2G 3G 都可以, 4G未試, 但唔知點解上大6 時個ICON 無出3G or 4G 之類,
出個 感嘆! 出來但上到網, 但好似2G 咁快(唔係2.5G),  去客服問佢話個IMEI 無左...佢都唔知關唔關事,

上网揾個imei寫碼器,寫返個imei檔,root 机,用es浏览器放返入去部机度。咩机? ...
outdays 發表於 2015-3-26 17:13

ONEPLUS

打*#06#会顯示imei

回覆 7# outdays
唔該晒又學到野

回覆  outdays
唔該晒又學到野
RoyalHKRegiment 發表於 26-3-2015 23:41

笑了

打*#06#会顯示imei
outdays 發表於 2015-3-26 17:45

Step.1先在空白位置用手指點一點(例如Google search)
Step.2 此時鍵盤應該會自動彈出黎,如果無,代表你部機可能壞左)
Step.3檢查是否英文鍵盤狀態(呢一部是十分重要的,因為如果鍵盤是倉頡,速成,併音等模式,是會失敗的!!)
Step.4 按鍵盤 "i" "m" "e" "i" ▶註z:不需輸入"

大功告成,yeah!!