今日試玩咗S6/S6 Edge

啱啱去完胃信S6試玩會,三星人員present半小時後一人有一機玩,但現場唔俾影相。以下資料大家可能有興趣知。

現場只有黑白金三色,白同金觀感同上網睇一樣,黑色比想像中靚。白色冇指紋,黑色都ok,金色指紋好勁!

拎上手兩部都幾輕(但唔及iP6咁輕),S6手感好啲,S6 Edge有啲界手。

個mon同Note 4一樣咁靚,冇乜偏色,光度就好夠!

三星人話S6有雙卡雙待版,未知係咪一上市就有,支援5模19頻,可set邊個sim slot收4G。S6 Edge未知有冇雙卡,但支援6模24頻,包括少見嘅中國電訊2/3G。

32GB版有25GB free,冇咗好多內置apps,S Voice同S Health可以disable,感覺好暢順。

影相功能幾正,抄咗LG個手勢計時自拍(攤開5隻手指但唔使揸拳),有個連環影物體唔同角度都幾實用。雙撃home鍵開相機堅快!

S View cover係S6至有,鏡面cover就兩部都有。

係咁多先。

回覆 1# lafy
心動中

回覆  lafy
心動中
cpk 發表於 2015-3-26 17:28

我覺得入得過!

而家都15/16, S6&S6 Edge邊部好.

而家都15/16, S6&S6 Edge邊部好.
andypson 發表於 2015-3-26 17:30

功能上兩部真係差唔多,加多一千買Edge只係為咗型啲。

啱啱去完胃信S6試玩會,三星人員present半小時後一人有一機玩,但唔俾影相。以下資料大家可能有興趣知。

...
lafy 發表於 2015-3-26 17:26

我見網上有人話今次d垃圾軟件少左40%, 仲有一D可以disable甚至剷走.  係咪真係少左咁多?

有冇試影相同3d game?

lafy 發表於 2015-3-26 17:32

就系功能差唔多, 多比1千為型但又怕手感唔好.

等4月2日去胃信試玩會玩完後再決定.

lafy 發表於 2015-3-26 17:32

S6 Edge有6模24頻喎,都算係一大賣點既,雖然無話有雙卡……

回覆 8# Man@MFHK
冇需要用中電信就.....

我見網上有人話今次d垃圾軟件少左40%, 仲有一D可以disable甚至剷走.  係咪真係少左咁多?

有冇試影相同3 ...
getterwing 發表於 2015-3-26 17:40

係真係少咗好多內置 apps,影相質素拍得住Note 4